Totul pe atac

Ultima actualizare:

    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Neamţul şi-a respectat strategia grăbită şi a anunţat din nou foarte devreme lotul pentru un meci al României în preliminariile Mondialului din 2018. Astfel, cu trei săptămâni înaintea partidei cu nordicii, acesta a făcut publică lista cu cei 24 de tricolori şi şapte rezerve. Din alegerile făcute se observă clar că la 26 martie suntem ori la bal, ori la spital!

În poartă nu sunt surprize, poate cu excepţia chemării lui Costel Pantilimon, care e încă accidentat, dar cu perspective să se recupereze până la ora jocului cu Danemarca. Dacă nu se va întâmpla asta, Lung junior va deveni a doua opţiune şi în schemă va intra Niţă, de la Steaua.

Cu toţii îşi fac însă calcule degeaba pentru că titular va fi Tătăruşanu. Apărarea s-a mai aşezat puţin în ultimele luni şi de la pariuri s-a trecut la certitudini. În banda stângă s-a oprit rotaţia lui Filip, Latovlevic şi Toşca, transferul la Betis al fostului stelist bătându-l în cuie şi la naţională. Jucătorul lui Karabuk e a doua opţiune, iar dinamovistul a rămas doar soluţia de avarie.

În centrul apărării nu sunt surprize, „arabul” Grigore şi rezerva lui Napoli, Chiricheş, fiind primele alegeri. În dreapta se va continua cu Romario Benzar, fără concurent pe acest post. Selecţia de la mijloc în sus trădează însă importanţa meciului cu Danemarca şi faptul că se urmăreşte o abordare foarte ofensivă. A dispărut rudimentarul Hoban, iar la închidere vom juca, în sfârşit, cu doar un jucător distructiv, Pintilii, al doilea fiind Marin, mijlocaş box to box, care asigură ambele faze.

În ecuaţie mai poate apărea Bicfalvi, şi el mai tehnic decât închizătorii clasici, care poate ajuta la construcţie. Pentru cele patru locuri din ofensivă avem, din nou în premieră, numai jucători de geniu, care pot face diferenţa printr-o execuţie individuală. Astfel, Daum şi-a dat seama că doar cu salahori care cară pianul nu vom ajunge în Rusia şi e nevoie de pianişti.


    Selecționerul Christoph Daum vrea să atace  Danemarca cu Alibec,  vârf de lance
Selecționerul Christoph Daum vrea să atace Danemarca cu Alibec, vârf de lance

O formulă cu Stancu, Stanciu şi Budescu în spatele lui Alibec ar asigura o posesie bună în jumătatea adversă şi o presiune constantă pe linia defensivă daneză. E posibil însă ca neamţul să nu rişte chiar cu toţi în acelaşi timp pentru că nici unul nu face faza defensivă prea bine, dar şi cu Adi Popa sau Chipciu în benzi ar fi bine, deoarece am câştiga la viteză. Un lucru e clar, dacă nici acum nu riscăm, când putem rămâne mult în spate şi în ceea ce priveşte locul de baraj, atunci înseamnă că nu merităm nici să sperăm la turneul final.

Lotul României pentru meciul cu Danemarca

  • Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra).
  • Fundaşi: Cristian Săpunaru (Astra), Romario Benzar (Viitorul), Vlad Chiricheş (Napoli), Alin Toşca (Betis), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moţi (Ludogoreţ), Iasmin Latovlevici (Karabukspor).
  • Mijlocaşi: Răzvan Marin (Standard Liege), Andrei Prepeliţă (Rostov), Mihai Pintilii (Steaua), Eric Bicfalvi (Ural), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Sergiu Hanca (Dinamo), Dorin Rotariu (Club Brugge), Constantin Budescu (Astra).
  • Atacanţi: Bogdan Stancu (Bursaspor), Andrei Ivan (CSU Craiova), Adrian Popa (Reading), Denis Alibec (Steaua), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Claudiu Keşeru (Ludogoreţ).
  • Lista adiţională: Florin Niţă (Steaua) - Steliano Filip (Dinamo), Gabriel Tamaş (Steaua), Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Ovidiu Hoban (Hapoel Be›er Sheva), Adrian Stoian (Crotone), Gheorghe Grozav (Terek Groznyi).
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net