Totul despre George Ganea, fiul lui Ionel Ganea

Ultima actualizare:

    George Ganea a marcat o ”dublă” la primul meci în Liga 1FOTO: Sportpictures.eu
George Ganea a marcat o ”dublă” la primul meci în Liga 1FOTO: Sportpictures.eu

Gică Hagi face ce face și descoperă noi talente. Ultima descoperire este George Ganea (19 ani), fiul fostului internațional Ionel Ganea. Atacant ca și tatăl său, puștiul a marcat o ”dublă” în victoria cu Astra (scor 4-1), de la Giurgiu, în chiar meciul lui de debut în Liga 1 și la Viitorul. Click! vă prezintă 9 lucruri inedite despre tânărul fotbalist.

A dedicat golurile mamei și iubitei. Primele goluri din Liga 1 nu se uită niciodată. Mai mult, se dedică unor persoane speciale, iar George nu a făcut excepție de la regulă. ”Am dedicat primul gol mamei și al doilea iubitei mele pentru că au venit să mă vadă la meci. Tata a rămas acasă. Eu zic că e mândru”, a declarat fotbalistul la finalul partidei.

Și-a depășit tatăl la precocitate. Comparat mereu cu tatăl său, George Ganea și-a depășit deja părintele la un capitol: acela al vârstei la care a înscris primul gol în Liga 1. George avea, în momentul înscrierii ”dublei” cu Astra, 19 ani, 10 luni și 13 zile, în timp ce Ionel Ganea a înscris primul gol la 22 de ani și 4 zile.

A venit la Viitorul în februarie. Tânărul atacant a fost transferat de Gică Hagi la Viitorul de la CFR Cluj, la finalul lunii februarie. La sosirea la malul mării, atacantul dezvăluia motivele care l-au făcut să aleagă Viitorul: ”Am ales acest club pentru că la CFR nu am primit așa multe șanse să joc. Cred în acest proiect și sunt sigur că aici voi avea șansa să demonstrez ce pot. Jucătorii tineri sunt o prioritate. Domnul Gică Hagi a şi vândut foarte mulţi jucători tineri pe foarte mulţi bani, la echipe bune. Cred că şi eu, la rândul meu, o să fiu la fel ca ceilalţi care au plecat de aici”, a declarat Ganea.

Are un stil diferit de al tatălui. Ca de obicei atunci când apare pe teren fiul unui fost mare fotbalist, toată lumea face comparația dintre cei doi. George Ganea spune că el, spre deosebire de fostul atacant al naționalei, are o viteză de reacție superioară, îi plac ruperile de ritm și să dribleze în regim de viteză. Asta în timp ce Ionel Ganea era un atacant care se baza mult pe forță. Acesta a jucat de 45 de ori pentru națională, marcând 19 goluri. În străinătate a jucat pentru VfB Stuttgart, Bursarpor și Wolverhampton.

Ionel Ganea si fiul său, George Ganea, în 2007, când mezinul avea doar 8 ani
Ionel Ganea si fiul său, George Ganea, în 2007, când mezinul avea doar 8 ani

S-a călit în Italia. Perioada petrecută în Italia, la Virtus Entella, fost una de călire pentru tânărul atacant. El a povestit pentru prosport.ro că acolo a avut parte de fundași foarte duri, care nu l-au menajat deloc, așa că a trebuit să se adapteze pentru a termina meciul ”pe picioare”. Cea mai dureroasă lovitură a fost un picior în gură primit în timpul meciului cu Genoa.

Accidentat grav în 2017. Transferat în vara anului 2017 la echipa de juniori a clubului AS Roma, George Ganea nu a putut evolua prea mult din cauza unui ghinion teribil. El s-a accidentat grav în al doilea meci al sezonului, cel cu Sassuolo, în care începuse pentru prima dată titular. Din păcate, a suferit o ruptură de ligamente încrucișate în chiar minutul 3 al meciului și a mai revenit pe teren abia după 6 luni! La finalul acelui sezon avea să fie vândut la CFR Cluj.

Tatăl, primul sfătuitor. Atacantul are în tatăl lui primul critic și sfătuitor. După fiecare meci, ei discută ore întregi, iar fostul internațional îi corectează greșelile din joc, îi scoate în evidență părțile bune ale prestației, dar îi spune și la ce trebuie să mai lucreze.

În 2015 a jucat contra tatălui său. În urmă cu patru ani, seniorul și juniorul familiei Ganea au fost adversari pentru prima și singura dată în carieră. Se întâmpla în Liga a II-a, atunci când George era legitimat la Rapid, iar Ionel antrena pe Dunărea Călărași. Scorul final a fost 1-0 pentru giuleșteni, tânărul atacant, pe atunci în vârstă de 16 ani, fiind introdus pe teren în ultimul minut de joc. În total, George Ganea a înscris 3 goluri pentru ”alb-vișniii” la care tatăl său a scris istorie.

Are o soră care l-a făcut unchi. George Ganea are o soră cu trei ani mai mare, Ioana. Aceasta a născut în luna noiembrie a anului trecut un băiețel, astfel că Ionel Ganea a devenit bunic la 45 de ani. Interesant este că George este singurul copil biologic al familiei Ganea, Ioana fiind adoptată pe când avea doar câteva luni, după mai multe încercări nereușite ale celor doi de a avea copii.

Familia Ganea în 2007, cand copiii aveau 8, respectiv 11 ani
Familia Ganea în 2007, cand copiii aveau 8, respectiv 11 ani
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net