Tottenham poate scrie istorie

Ultima actualizare:

    Londonezii sunt favoriţi la calificarea în sferturi, fapt care ar însemna doar a doua performanţă notabilă din ultimii 55 de anifoto: EPA
Londonezii sunt favoriţi la calificarea în sferturi, fapt care ar însemna doar a doua performanţă notabilă din ultimii 55 de anifoto: EPA

Spurs e o echipă de tradiţie în Anglia, dar care în Premier League e tot timpul eclipsată de Liverpool şi de cele două echipe din Manchester şi care nici în Londra nu trece ca vizibilitate peste Chelsea şi Arsenal. Totuşi, în ultimii ani, Mauricio Pochettino i-a făcut pe „cocoşi” tot mai relevanţi, iar acum s-a ajuns la apogeu.

Nu s-a putut lipi la titlu, deşi anul trecut a fost tot timpul aproape de Chelsea, dar lui Tottenahm i s-a pus pata pe Liga Campionilor. A câştigat o grupă cu Real Madrid, a trimis-o în Liga Europa pe Borussia Dortmund, iar în optimi nu s-a speriat de Juventus, echipă cu două finale de Ligă în ultimii trei ani. Kane şi compania s-au întors cu un 2-2 mare de la Torino şi au acum prima şansă în returul de pe Wembley. Forţa mentală a „pintenaţilor” e de nezdruncinat, iar faptul că a obţinut acest rezultat în Italia după ce în minutul 9 era 2-0 pentru Juventus spune totul. Dacă nu pierde diseară sau face un rezultat cu mai puţin de trei goluri înscrise de fiecare parte, Tottenham egalează cea mai mare performanţă europeană din ultimii 55 de ani, sfertul de finală din 2011, când Real Madrid a eliminat-o cu 5-0 la general.

Englezii au 3 cupe europene la activ, toate în vremuri de demult

Exceptându-l pe acela, Spurs a mai jucat o semifinală de Cupa Campionilor Europeni, în 1962, pierdută în faţa Benficăi Lisabona. Britanicii au doar trei trofee europene în istoria lor, două Cupe UEFA câştigate la Wolverhampton, 1972, şi Anderlecht, 1984, plus o Cupă a Cupelor adjudecată în faţa lui Atletico Madrid, în 1963. Mai mult, pentru prima dată în istorie Tottenham are un lot mai valoros decât cea mai titrată echipă din Italia. Kane, Alli, Eriksen şi compania costă peste 700 de milioane de euro, în timp ce Higuain, Dybala şi restul torinezilor abia depăşesc 560 de milioane de euro.

United şi Chelsea au probleme cu spaniolii

Englezii au avut şansa în acest sezon să confişte Liga Campionilor la propriu. Liverpool şi Manchester City nu au avut probleme cu Porto şi Basel, dar restul tremură pentru calificare. Pe lângă Tottenham, care are totuşi prima şansă, trupa lui Mourinho trebuie să câştige cu Sevilla după 0-0 în Andaluzia, iar Chelsea are un retur imposibil la Barcelona, după 1-1 în prima manşă. Din cinci cluburi britanice e posibil totuşi să rămână în competiţie măcar 4, fapt care pentru sferturi va fi un record.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net