Toţi ultraşii "se închină" la Irriducibili

Ultima actualizare:

Aici i-am enumera pe Tuparamos, Eagles, Ultras, Vigilantes, NAB, CAST şi Marines, ultimii fiind foarte tineri.

Uniunea acestor facţiuni s-a produs în 1971, atunci când a apărut enitatea „Commandos Monteverde Lazio". Ceva ani mai târziu, Peluza Nord, inima galeriei laziale, avea să fie condusă de celebrii "Suporteri Eagles", în timp ce "Vikingii" urlau din zona sudică a arenei, aceştia fiind singurii scindaţi.Anii '80 au adus notorietatea pentru ultraşii laziali, care s-au departajat de rivalii italieni prin pasiune şi originalitate. Majoritatea galeriilor fie îi imitau, fie îi admirau cu invidie.

image

Lazio a produs şi prima înfrăţire din istoria galeriilor, termenul fiind cunoscut ca „gemellaggio". Fanii echipelor Bari, Torino şi, în mod special, Triestina erau consideraţii fraţii lazialilor.

În ciuda faptului că Lazio Roma se afla într-un con de umbră, fanaticii suporteri umpleau arena romană şi peluzele în deplasări. Preferate erau meciurile împotriva celor de la Catania şi Napoli.

Anul 1987 este unul de ţinut minte în istoria ultras. Un banner afişat la un joc Lazio - Padova a anunţat apariţia „Irriducibililor". Aceştia au revoluţionat "Curva Nord". Au renunţat la tobe, apelând la scandări britanice pline de ritmicitate. Conflictul puternic cu "Suporteri Eagles" a dus la dispariţia ultimilor.Notorietatea europeană dobândită în anii '90 a dus la alte legături strânse din partea lazialilor. Interiştii şi veronezii au deveniti apropiaţi, în timp ce fanii echipelor Real Madrid, Chelsea şi PSG au pus bazele unor relaţii de amiciţie cu „Irriducibilii".

image

Fotbalistul Paolo Di Canio (foto) este o "icoană" pentru „Irriducibilii", celebrele saluturi naziste ale acestuia fiind adorate de ultraşii romani. În semn de recunoştinţă pentru ultraşi, Di Canio avea scris pe ghetele de joc "Curva Nord".

Etapa decisivă cu Inter Milano

Un celebru episod s-a petrecut în mai 2002, pe Olimpico. Fraţii de la Inter Milano veneau la Roma în speranţa unei victorii carea le-ar fi adus titlul de campioană, în dauna celor de la Juventus. Mulţi dintre ultraşi au scandat aproape tot meciul pentru Inter, victoria cu 4-2 a lazialilor aducând rumoare în tribune. Inter avea să rateze titlul, „Irriducibilii" cerând demisia antrenorului Zaccheroni, pe atunci la Lazio.

Ura pentru AS Roma

Cel mai mare duşman al „Irriducibililor", dar şi a celorlalţi laziali, sunt fanii de la AS Roma. Ura dintre cele două grupări e celebră în lume, fiind catalogată ca un punct de reper în rivalităţile ultras. Alte duşmănii sunt îndreptate către Napoli, Pescara, Livorno şi Atalanta.

Dacă eşti suporter, dar mai ales dinamovist, şi ai trăit o experienţă interesantă la un meci cu Lazio, povesteşte-ne pe FORUMUL CLICK.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net