Torje, cel mai scump fotbalist român după Mutu şi Chivu

Ultima actualizare:

Gabi Torje a bifat 35 de meciuri pentru Granada în acest sezon şi a marcat trei goluri, iar evoluţia sa a fost constantă. În plus, a avut o prestaţie bună la echipa naţională şi acum mai multe echipe din Spania, Germania şi Rusia şi-l doresc. Una dintre ele e Villarreal, ce tocmai a revenit în prima ligă spaniolă, iar Gică Craioveanu a purtat deja primele discuţii.

„Vreau să-l duc la Villarreal, am vorbit pentru el, dar situaţia e puţin complicată între Udinese şi Granada, preşedintele fiind un tip dificil", a spus Craioveanu la Digi Sport.

Omul de afaceri Giampaolo Pozzo e cel care patronează ambele cluburi, plus formaţia engleză Watford, şi la tratative a anunţat că nu-l cedează pe român fără zece milioane de euro, mai ales că-n trecut a refuzat suma de opt milioane de euro pentru o mutare în prima ligă germană. „Villarreal poate să ofere patru milioane de euro pentru Torje, dar poate să dea şi zece dacă trebuie", a recunoscut şi Craioveanu, cel care a activat la „Submarinul Galben" în perioada 1998 - 2002.

Astfel, dacă Torje se va despărţi de Udinese pentru suma cerută de Pozzo, transferul ar fi al treilea ca valoare a unui fotbalist român ce pleacă de la o echipă străină la alta. În clasamentul conduce încă Adi Mutu, cumpărat de Chelsea de la Parma pentru de 22.5 milioane de euro, iar Cristi Chivu e pe poziţia secundă, AS Roma achitând celor de Ajax Amsterdam suma de 15 milioane de euro. Pe locul trei e Ciprian Marica, vândut de Şahtior la VfB Stuttgart pentru şapte milioane de euro, dar locul lui ar putea fi luat în următoarea lună de Gabriel Torje.

Goluri cu noroc în Spania

Interesant e faptul că Torje a punctat de trei ori în campionat şi de fiecare dată Granda s-a impus cu acelaşi scor: 2-1, adversarele fiind Betis, Mallorca şi Celta Vigo. “Gabi Torje nu e ca Ilie Dumitrescu, care era mincinos şi ascundea mingea, dar are calităţile sale, stângul, dreptul, intră în centru…”, l-a lăudat Craioveanu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net