Topul fotbaliștilor români care au condus fără permis. Unul a mers 17 ani fără carnet!

florinel_coman.jpg

Florinel Coman
Florinel Coman
FOTO: Sportpictures.eu

Florinel Coman are probleme mai mari decât o simplă perioadă proastă pe terenul de fotbal. Jucătorul-vedetă al FCSB s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins circulând cu viteză mare și fără permis valabil în România! El nu este singurul fotbalist de top care a condus fără să-și fi luat permisul.

Povestea sună în felul următor: luni după-amiază, în jurul orei 17.00, Florinel Coman a fost surprins de radar conducând cu viteza de 165 km/h pe Autostrada Soarelui, în sensul de mers spre București. În mod normal, trebuia să se aleagă cu o ”banală” amendă de depășire a vitezei cu 35 de kilometri pe oră, numai că situația lui a fost mult mai gravă deoarece, așa cum se arată în comunicatul poliției, Coman ”a prezentat la control un document asemănător unui permis de conducere internațional, fără a putea face dovada deținerii vreunui permis de conducere național. Din verificări, s-a stabilit că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În cauza a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar documentul prezentat la control a fost ridicat in vederea continuării cercetărilor”.

Culmea este că el nu se comporta ca un om fără carnet, pentru că fotbalistul de 22 de ani nu mergea cu mașina pe ascuns, ci se deplasa cu ea la antrenamente sau spre orice alte locuri ca orice posesor de carnet.

Ștefan Iovan a condus 17 ani fără permis

Oricât ar părea de incredibilă povestea, Coman nu e primul fotbalist important care a condus liniștit fără permis. Recordul se pare că îl deține fostul mare internațional Ștefan Iovan. ”Căpitanul de la Sevilla”, din 1986, ar fi condus fără carnet nu mai puțin de 17 ani! Practic, el și-ar fi obținut carnetul abia în 1998, iar despre asta s-a aflat pentru că nu a venit într-o zi la antrenamentul programat cu ”tineretul” Stelei pentru că era programat la examen. ”Asta e, am șofat fără carnet din ‘81. Era timpul să-l iau. Probleme cu poliția? Am fost oprit de vreo câteva ori și am scăpat după ce le-am dat oamenilor autografe”, le-ar fi povestit el apropiaților citați în 2007 de ”Cancan”.

stefan_iovan.jpg

Ștefan Iovan
Ștefan Iovan
FOTO: Sportpictures.eu

Mihăiță Pleșan a schimbat trei mașini până să își ia carnet

Un alt nume important care se pare că a circulat fără să fi obținut carnetul este fostul jucător al Universității Craiova, al lui Dinamo și al Stelei, Mihăiță Pleșan. Fan de mic al tuturor echipelor la care urma să joace, așa cum declara la fiecare prezentare, acesta schimbase până la 21 de ani trei mașini de lux cu care fusese văzut pe drumurile prin oraș. Într-un articol apărut în ”Adevărul” în 2004, se scriau următoarele referitoare la situația lui Pleșan: ”Fotbalistul de 21 de ani a încercat de patru ori să obțină permisul de conducere, însă, de fiecare dată, a picat examenul pentru că nu a obținut numărul minim de puncte la proba teoretică. Asta nu a împiedicat-o însă pe vedeta alb-albaștrilor să-și cumpere mașini pe care să le conducă: mai întâi un Mercedes, apoi un Volkswagen Passat, iar, mai nou, circulă cu un Jeep”. Fără să fie prins în trafic de polițiști, Pleșan și-a luat apoi permisul și a intrat în legalitate, dar apoi a avut câteva incidente cu poliția pentru nerespectarea unor reguli de circulație.

mihaita_plesan.jpg

Mihăiță Pleșan
Mihăiță Pleșan
FOTO: Sportpictures.eu
Loading...