Titularii lui Bayern din finala Ligii Campionilor au costat cât jumătate din Neymar

Ultima actualizare:

    Bayern Munchen a cucerit pentru a șasea oară Liga CampionilorFOTO: EPA
Bayern Munchen a cucerit pentru a șasea oară Liga CampionilorFOTO: EPA

Bayern Munchen a câștigat pentru a șasea oară în istorie trofeul Ligii Campionilor, dar niciodată nu a făcut-o cu atâta autoritate ca până acum. În finala de duminică seară, nemții au învins cu scorul de 1-0 pe PSG, grație golului marcat de Kingsley Coman, în minutul 59. Performanța este cu atât mai mare cu cât a fost obținută cu o echipă pentru alcătuirea căreia Bayern a dat cu 100 de milioane de euro mai puțin decât PSG pentru Neymar!

În total, munchenezii au plătit, pe toți cei 11 jucători care au evoluat în finala de la Lisabona, doar 121 de milioane de euro! O sumă mare pentru noi, dar foarte mică pentru fotbalul mare. Practic, dintre titulari, nemții au plătit sume de transfer doar pentru 8 dintre ei, pentru că trei piese extraordinar de importante au fost luate gratis. Pe Thomas Muller l-au format chiar ei, de la vârsta de 11 ani, promovându-l la prima echipă nouă ani mai târziu, în 2009. Alți doi jucători vitali pentru formația bavareză au venit gratis, fiind la final de contract cu vechile lor echipe! E vorba de super-golgheterul Robert Lewandowski, scăpat gratis de Borussia Dortmund, în 2014, deși atunci valoarea lui de piață era de 50 de milioane de euro, dar și de Leon Goretzka, venit în 2018, de la Schalke 04. Nu departe de ei s-a situat achiziția austriacului David Alaba. Acesta a fost luat, pe când avea doar 16 ani, de la tineretul formației austriace Austria Viena, pentru suma de 150.000 de euro! Acum a ajuns la o valoare de 40 de milioane de euro.

Cei mai mulți bani pentru titularii de duminică seară au fost cheltuiți de Bayern Munchen pentru aducerea portarului Manuel Neuer: 30 de milioane de euro, plătiți în 2011 celor de la Schalke 04. Iar goal-keeper-ul le-a scos investiția cu vârf și îndesat celor de la Bayern, fiind eroul finalei, el salvând două-trei goluri ca și făcute în prima repriză a meciului cu PSG.

Cât au costat titularii lui Bayern în finala Ligii Campionilor
Cât au costat titularii lui Bayern în finala Ligii Campionilor

Al doilea cel mai scump titular al nemților a fost mijlocașul Thiago Alcantara, adus în 2013 pentru 25 de milioane de euro de la Barcelona, iar al treilea chiar eroul finalei, francezul Kingsley Coman. Crescut chiar de parizieni, aripa nemților a ajuns definitiv la Bayern în 2017, pentru 21 de milioane de euro, fiind achiziționat de la Juventus. Tot pe bani frumoși a fost adus, în 2011, de la Manchester City, apărătorul central Jerome Boateng, pe care s-au plătit 13,5 milioande euro, sau fundașul dreapta Kimmich, autorul centrării ideale pentru golul lui Coman. Pe el s-au plătit 8,5 milioane de euro în 2015 celor de la VfB Stuttgart. În fine, nu putem să încheiem trecerea în revistă a apărătorilor fără să-l amintim pe jucătorul născut într-un lagăr de refugiați, care a fost transformat de nemți într-unul dintre cei mai valoroși fundași stânga din lume. Este vorba de canadianul Alphonso Davies, adus la 1 ianuarie 2019 de la Vancouver pentru 10 milioane de euro. Într-un an și jumătate a ajuns să coste de șase ori mai mult!

PSG a dat 367 de milioane pe doi jucători

Dacă Bayern a dat doar 121 de milioane de euro pe titularii care i-au adus trofeul, PSG se poate spune că a aruncat cu banii pe fereastră. Francezii au doi jucători mai scumpi decât toată echipa nemților: pe brazilianul Neymar au dat 222 de milioane de euro, iar pe Mbappe 145 de milioane…

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net