Tineretul mai speră la Euro

Ultima actualizare:

    Alex Ioniţă, puştiul  Astrei, a marcat  golul de 2-0 cu  Ţara Galilor
Alex Ioniţă, puştiul Astrei, a marcat golul de 2-0 cu Ţara Galilor

Naţionala mare se pregăteşte de un nou Campionat European, dar cea mică se târăşte. Marţi seara, băieţii lui Cristi Dulca au obţinut trei puncte vitale şi dacă înving Danemarca pot visa la o calificare după 19 ani de secetă.

România sub 21 de ani n-a mai fost prezentă la un turneu final de Campionat European din 1998, când am găzduit competiţia. Atunci, tricolorii mici erau antrenaţi de Victor Piţurcă şi aliniau o formulă de vis cu Bogdan Lobonţ, Cosmin Contra, Ionel Dănciulescu şi Laurenţiu Reghecampf. Acum se părea că avem din nou soarta pecetluită, urmând să absentăm şi de la Euro 2017, din Polonia.

Victoria cu Ţara Galilor, obţinută datorită golurilor lui Hodorogea, de la Viitorul, şi Ioniţă, de la Astra, ne-a dat însă aripi. România a acumulat 13 puncte şi s-a apropiat la doar trei de liderul Danemarca, naţională împotriva căreia vom juca pe 6 septembrie, în deplasare. Dacă vom da lovitura cu nordicii, ceea ce va fi totuşi foarte greu, având în vedere că acasă am încasat un sec 3-0, atunci ne vom bate până la final cu şanse reale de calificare. N-am mai avea însă voie la paşi greşiţi, fiind obligaţi să câştigăm acasă, cu Luxemburg, şi în deplasare, cu Bulgaria, iar Danemarca să se mai încurce o dată.

La Euro 2017 se califică direct doar prima clasată. Alte patru naţionale de pe locurile secunde în cele nouă grupe, în funcţie de punctaj, vor disputa două „duble” de baraj.

Clasamentul grupei

Loc    Echipă    Meciuri    Puncte

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net