Tineretul lui Rădoi intră în săptămâna mare. Meciul decisiv e vineri

Ultima actualizare:

    Mirel Rădoi e selecţionerul naţionalei Under 21Foto: arhivă personală
Mirel Rădoi e selecţionerul naţionalei Under 21Foto: arhivă personală

Naţionala Under 21 a României are la dispoziţie şapte zile pentru o calificare istorică la Campionatul European.

Patru puncte din două meciuri, ambele acasă, cu Ţara Galilor la Cluj-Napoca (vineri) şi cu Liechtenstein la Ploieşti (marţea viitoare). Peste o săptămână, naţionala de tineret antrenată de Mirel Rădoi are şanse uriaşe să sărbătorească o calificare la Campionatul European cu care fotbalul românesc s-a mai întâlnit o singură dată în istorie, în urmă cu două decenii (în 1998).

Practic, considerând meciul cu Liechtenstein dinainte câştigat, tricolorii mici au nevoie de cel puţin un rezultat de egalitate împotriva Ţării Galilor, un adversar care va veni la Cluj-Napoca fără nici un obiectiv. Fostul selecţioner Daniel Isăilă, cel care a condus naţinala mică în prima parte a preliminariilor, a anticipat duelul cu galezii. “Nu va fi uşor, Ţara Galilor e o echipă imprevizibilă, dar sunt convins că băieţii vor aborda cum trebuie meciul şi nu vor risca nimic. În tur am avut o partidă foarte dificilă (n.r.: 0-0, meci terminat de România cu doi eliminaţi), în împrejurări speciale. Au fost şicane ale gazdelor, pornind de la modul în care ne-au primit şi până la terenul de antrenament”, a declarat Isăilă, plecat între timp să antreneze o echipă de club din Arabia Saudită. Dacă va ajunge la Euro 2019, generaţia lui Ianis Hagi ar putea duce naţinala noastră şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Primele patru clasate la turneul final din Italia şi San Marino vor reprezenta Europa la Olimpiada niponă de peste doi ani.

Clasamentul grupei:

1. România 18p (8 meciuri)2. Bosnia    18p (9 meciuri)3. Portugalia  16p (8 meciuri)4. Ţara Galilor 10p (8 meciuri)5. Elveţia    10p (9 meciuri)6. Liechtenstein    0p (8 meciuri)

*Se califică direct doar primele clasate în cele nouă grupe preliminare, iar patru formaţii de pe locurile secunde vor disputa un play-off.

Au mai rămas de jucat:

11 octombrie        Liechtenstein – Portugalia

12 octombrie        România – Ţara Galilor

16 octombrie        România – Liechtenstein, Portugalia – Bosnia, Ţara Galilor - Elveţia

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net