Telenovela e gata: Marica, la Steaua

Ultima actualizare:
Andrei Ivan e speranţa Ligii 1. Vătăjelu e titular la Craiova
Andrei Ivan e speranţa Ligii 1. Vătăjelu e titular la Craiova

După aproape o lună de negocieri, Ciprian Marica a semnat cu Steaua. Atacantul a tras de timp cât a putut, dar până la urmă a acceptat oferta patronului campioanei, Gigi Becali, şi va juca în următorul an pentru Steaua. El poate însă pleca oricând de la echipă.

Totul s-a derulat foarte rapid, miercuri după-amiază (13 ianuarie). Lăsat cu ochii în soare de Getafe, spaniolii respingându-i pretenţiile de titular, Marica nu a avut încotro şi a revenit la discuţiile cu Gigi Becali. Care l-a convins după ce i-a promis că îi va da drumul să plece oricând va dori jucătorul. Perfectarea înţelegerii a fost confirmată chiar de Gigi Becali. „Acum e 99,9%, pentru că e la vizita medicală. Am căzut de acord, a lăsat contractul. S-a dus să facă vizita medicală şi semnez”, a spus Becali, la Digisport. Chiar dacă se ştia că fotbalistul urmează să primească 300.000 de euro pe an plus o primă de 500.000 de euro în cazul calificării în grupele Ligii Campionilor, Gigi Becali a dezvăluit, la DigiSport, că înţelegerea este alta: “Mai rămâne doar o chestiune de principiu, i-am zis şi lui Argăseală. Eu sunt Stan Păţitul, de aceea se duce la ANAF şi arată hârtie că noi nu îi dăm bani, nu îi dăm salariu, îi dăm doar o primă de un milion de euro pentru Liga Campionilor. Îi dăm salariu doar minimul pe economie”, a explicat Becali.

El a recunoscut, însă, că i-ar fi dat ca primă de instalare un teren. „E adevărat, îi dau un teren, dar eu nu leg pământul cu fotbalul, că ar fi evaziune fiscală şi eu puşcărie nu mai fac. Pământul o să-l cumpere el şi eu plătesc impozit. Pământul nu i l-am dat. Când vrea el, îl cumpără şi i-l dau”, a spus Gigi Becali. El a mai spus că nimeni nu îi garantează poziţia de titular: „Nici cinci bani nu i-am dat şi nu-i dau. Nici primă de Liga Campionilor nu-i dau decât dacă joacă în preliminarii şi joacă în 50% din meciuri. Nu-i garantează nimeni poziţia de titular. El dacă vrea şi îmi zice peste un timp că vrea să plece, poate să plece. Nu risc nimic, că dacă nu-i dau niciun ban. Dar nu o să facă el aşa ceva, că am discutat bărbăteşte.”

Vrea să ajungă la Euro 2016

Pentru Marica aceste zile erau decisive în găsirea unei echipe, deoarece reprezenta ultima lui şansă de a putea fi prezent la Euro 2016. Golgeter al naţionalei României, fostul dinamovist avea nevoie de meciuri în picioare pentru a putea ajunge în vederile selecţionerului Anghel Iordănescu. De altfel, chiar „Generalul” i-a transmis de câte ori a putut că abia aşteaptă ca Ciprian să-şi găsească o echipă la care să încerce să revină la forma de odinioară.

Steliştii l-au luat pe «naşul» dinamoviştilor

Momcilovici a jucat timp de un an şi jumătate la Pandurii
Momcilovici a jucat timp de un an şi jumătate la Pandurii

Momcilovici a debutat în Liga I în vara lui 2013, iar în toamna aceluiaşi an a înscris primul său gol. Victime au fost dinamoviştii, care au şi pierdut meciul cu gorjenii, 1-2. Fundaşul de 28 de ani a devenit noul apărător al Stelei şi ieri, după ce a efectuat vizita medicală alături de ex-colegii săi de la Pandurii, s-a alăturat lotului lui Reghe în cantonamentul din Turcia. „Sunt fericit că am ajuns la un mare club. Vreau să mă pregătesc bine şi să joc, fiindcă îmi doresc să câştigăm titlul, după care trebuie să ne calificăm în Liga Campionilor”, a spus Marko, cel care la trupa din Ghencea va purta tricoul cu numărul 15, echipament ce a aparţinut lui Tade, dat afară pe uşa din dos de către Gigi Becali. Dacă atacantul a fost eliminat de către patron, în schimb Momcilovici nu are de ce să-şi facă griji. El a fost la gorjeni un adevărat “călău” pentru Dinamo, rivala de moarte a Stelei. Primul său gol în campionatul intern a fost la data de 13 septembrie 2013 în partida pe care gorjenii au câştigat-o cu 2-1 în faţa “câinilor”. Peste câteva luni, mai exact în martie 2014, a avut loc o nouă întâlnire între cele două şi din nou a punctat, iar formaţia sa a triumfat, scor 3-2, chiar în “Ştefan cel Mare”. În total, la Pandurii, Momcilovici a înscris 10 goluri, în toate competiţiile, având pe lista victimelor şi CFR sau actuala rivală la titlu a steliştilor, Astra.

Steaua se mai şi refuză


    Andrei Ivan e speranţa Ligii 1. Vătăjelu e titular la Craiova
Andrei Ivan e speranţa Ligii 1. Vătăjelu e titular la Craiova

Ivan, Bancu, Vătăjelu şi Mateiu au fost pe lista de achiziţii a trupei din Ghencea, dar aceştia au găsit o metodă inedită de a nu-i trăda pe olteni. Andrei Ivan era în capul listei, însă la discuţiile cu Gigi Becali a şocat cu pretenţiile sale: 8.000 de euro lunar în primul an de contract, o creştere de câte 2.000 de euro în fiecare ediţie, acordul urmând a fi pe cinci sezoane, plus 50.000 de euro la semnătură. Patronul Stelei a refuzat, iar oficialii Universităţii Craiova au dezvăluit strategia. “Nu au vrut să meargă la Steaua. Ivan a cerut o sumă pe care cei de acolo să nu i-o poată da fiindcă nu voia să plece la ei. Unii dintre fotbalişti au fost chiar vehemenţi când i-am întrebat dacă vor să joace la Steaua”, a spus Felix Grigore, directorul executiv al formaţiei din Bănie. “Cum să ceri tu aşa salariu, Ivan? Cine eşti tu? Eşti un copil de 19 ani. Ei nu apreciază că-i iau din play-out, îi duc în play-off şi că-i fac campioni din primul an. La revedere şi am închis transferurile”, a recunoscut şi Gigi Becali.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net