Telenovelă în 13 episoade cu Piţurcă

Ultima actualizare:

    Piturcă: "Nu ştiam că am contract până în 2016. Eu ştiam că se termină după preliminariile din toamnă, iar în cazul în care ne calificam se termina după turneul final din Franţa. În acest caz, n-am decât să merg mai departe."Foto: Mediafax
Piturcă: "Nu ştiam că am contract până în 2016. Eu ştiam că se termină după preliminariile din toamnă, iar în cazul în care ne calificam se termina după turneul final din Franţa. În acest caz, n-am decât să merg mai departe."Foto: Mediafax

Posibila plecare a selecţionerului Victor Piţurcă la Al-Ittihad a fost subiectul sportiv principal în ultimele zile. Acesta a depăşit ca efect chiar victoria României în faţa Greciei, lucrurile oscilând şi prelungindu-se exasperant pentu toată lumea. Iată filmul complet al acţiunii, iar dacă finalul e fericit sau trist, vor decide viitoarele rezultate ale tricolorilor.

1. Sâmbătă, 30 august. Cu două zile înainte de reunirea lotului la Mogoşoaia, presa începe să duduie. Un materiat preluat din mass-media arabă aruncă naţionala în aer anunţând că Piţurcă pleacă la saudiţi după partida de la Atena.

2. Duminică, 31 august. Apare prima reacţie a selecţionerului, care neagă negocierile cu arabii. Toată lumea îl acuză însă că vrea doar să muşamalizeze totul pentru a menţine concentrarea în vederea meciului cu Grecia.

3. Luni, 1 septembrie. Selecţionerul revine şi recunoaşte într-o conferinţă de presă că a discutat cu arabii, dar spune că şansele să plece sunt foarte mici. Nimeni nu-l crede însă şi statisticienii îi radiografiază deja mandatele.

4. Marţi, 2 septembrie. Victor Piţurcă se închide la Mogoşoaia şi refuză să mai comenteze zvonul plecării. Surse din interior dezvăluie însă că selecţionerul discută ore în şir cu arabii la telefon.

5. Miercuri, 3 septembrie. Piţurcă iese la masă cu jucătorii naţionalei, iar aceştia, în frunte cu căpitanul Ciprian Marica, încearcă să-l convingă să rămână. La final, preşedintele Burleanu îl întreabă totuşi pe cine l-ar vedea ca înlocuitor al său. 

6. Joi, 4 septembrie. Presa din Arabia Saudită anunţă că Victor Piţurcă a bătut deja palma cu Al-Ittihad. Se scrie că va câştiga 6,5 milioane de euro în trei ani şi că va pleca după meciul cu Grecia.

7. Vineri, 5 septembrie. Piţurcă zboară spre Atena cu tricolorii, unde este aşteptat şi de câţiva trimişi ai arabilor care îi cer să semneze actele. Acesta îi amână până după meci, pentru că n-are încă acceptul lui Burleanu.

8. Sâmbătă, 6 septembrie. FRF recunoaşte şi ea interesul arabilor pentru selecţioner şi admite că oferta e una foarte bună. Burleanu rămâne însă pe poziţii şi spune că Piţi nu va pleca şi dacă o va face, nu va fi gratis.

9. Duminică, 7 septembrie. România câştigă la Atena cu 1-0 şi ia un start perfect spre Euro 2016. Piţurcă e pe culmi, Burleanu nu mai are de ce să-şi dorească plecarea selecţionerului şi începe să viseze la clauza de reziliere de 1,4 milioane de euro.

10. Luni, 8 septembrie. Totul pare parafat. FRF anunţă că are şapte posibili antrenori pentru a-l înlocui pe Piţurcă, iar Ilie Balaci spune că a văzut deja biletele pentru Jeddah.

11. Marţi, 9 septembrie. Victor Piţurcă şi şase colaboratori primesc viza de intrare în Arabia Saudită. Burleanu nu renunţă la clauza de reziliere şi selecţionerul merge la Casa Fotbalului pentru a-l convinge să-l lase să plece liber.

12. Miercuri, 10 septembrie. Şeicii nu vor să plătească clauza de reziliere, FRF nu scade din preţ şi apar primele semnale că toată afacerea cade. Victor Piţurcă primeşte încă o zi răgaz pentru a negocia cu FRF şi cu arabii.

13. Joi, 11 septembrie. Părţile nu cad la un acord. Al-Ittihad anunţă că nu plăteşte 1,4 milioane de euro pentru a-l lua pe Piţurcă, iar FRF că nu renunţă la clauză. La ora 16.00, Victor Piţurcă confirmă într-o conferinţă de presă rămânerea la cârma echipei naţionale a României.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net