Teja: ,,Vreau echipă de aur!” Ce planuri are antrenorul FCSB

Ultima actualizare:

    Mihai Teja şi Florentin Matei
Mihai Teja şi Florentin Matei

Înainte de a pleca în cantonamentul din Spania, Mihai Teja le-a cerut tuturor jucătorilor din lot să formeze o echipă de „aur”. Tehnicianul are la dispoziţie două săptămâni pentru a pregăti campania de primăvară.

FCSB şi-a prezentat azi principalele noutăţi din această iarnă, antrenorul Mihai Teja şi „magicianul” Florentin Matei. Sunt schimbările cu care patronul Gigi Becali speră ca roş-albaştrii să ia primul titlu de campioană în Liga I după o pauză de patru ani. „Vreau să fac performanţă, să câştig campionatul şi să joc în grupele cupelor europene”, sunt obiectivele pe care se va concentra Teja în lunile care urmează. La nivel tehnico-tactic, antrenorul de 40 de ani are o misiune complicată în faza de atac, acolo unde va trebui să-l integreze cât mai bine pe Florentin Matei, jucătorul adus ca mare speranţă de Gigi Becali. Întrebat despre „tripleta de aur” din ofensivă formată din Man, Tănase şi Coman, Mihai Teja a evitat subiectul. „Tripletă de aur? Aur înseamnă locul unu, o echipă de aur, eu sper să fie chiar 20 de jucători de aur”, a declarat fostul antrenor de la Gaz Metan.

Comparativ cu anii precedenţi, echipele din Liga I vor avea o perioadă mai scurtă de pregătire de iarnă, reluarea sezonului fiind programată în primele zile din februarie. Astfel, dacă FCSB făcea până acum două cantonamente, Mihai Teja va fi nevoit să se descurce cu unul singur, în Spania, şi cu numai trei partide de verificare în perioada 17-23 ianuarie. „Vreau să continuăm în sistemul 4-2-3-1, vom vedea în cantonament. Avem mulţi jucători ofensivi, ne trebuie creativitate”, a precizat Teja, gândindu-se deja la posibile formule de prim 11. „Pot juca oriunde de la mijloc în sus, voi juca acolo unde e nevoie de mine”, a completat Florentin Matei, cel în care fanii FCSB-ului îşi pun deja mari speranţe.

În ceea ce priveşte achiziţiile, Mihai Teja a declarat că-l va lăsa pe patronul Becali să poarte negocierile. „Mai avem vreo două posturi care trebuie dublate. În primul rând fundaşul central şi probabil un fundaş dreapta”. E un indiciu care duce cu gândul la o plecare chiar în această iarnă a titularului de pe partea dreaptă a apărării, Romario Benzar. „Nu ştiu nimic de el”, a afirmat Teja, care vrea însă să-şi asigure o variantă de rezervă în cazul unei oferte convenabile pentru Benzar.

Amicalele FCSB-ului în Spania

17 ianuarie  FCSB - FC Lucerna (Elveția)

20 ianuarie  FCSB - Shanghai Shenhua (China)

23 ianuarie  FCSB - Dinamo Kiev (Ucraina)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net