Tătărușanu, rezervă la club, arogant la națională

Ultima actualizare:

    Ciprian TătărușanuFOTO: Mediafax
Ciprian TătărușanuFOTO: Mediafax

Conferința de presă premergătoare meciului cu Austria, partidă care a avut loc aseară, după închiderea ediției, a fost una cu scântei din partea portarului naționalei noastre, Ciprian Tătărușanu. Acesta s-a arătat extrem de nervos, dovedind că aroganța este direct proporțională cu statutul de rezervă la Lyon.

Rezervă în 36 de meciuri dintre cele 43 de partide disputate de Olympique Lyon în sezonul trecut, Ciprian Tătărușanu este titular de drept la națională. La ultima partidă, cea cu Irlanda de Nord, el a fost identificat de oamenii de fotbal drept unul dintre jucătorii vinovați de încasarea golului egalizator și, deși s-a spus despre el doar că s-a văzut perioada de inactivitate la acea fază, el a reacționat mult disproporționat. ”Nu mă interesează ce părere au oamenii şi suporterii din România, nu stau să răspund fiecăruia, am pierde foarte mult timp. Bineînţeles că eu ca portar mă simt responsabil pentru orice gol pe care-l iau. Sunt o persoană care este foarte critică cu mine şi îmi doresc să ajut echipa. La meciul cu Irlanda nu am avut ocazia, pentru că meciul a decurs de aşa natură. Sper ca mâine să o fac mult mai bine”, a declarat el, după ce fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir l-a considerat vinovat de golul egalizator primit în meciul cu Irlanda de Nord.

Întrebat dacă este un război între jucătorii echipei naţionale şi cei din lumea fotbalului, oferindu-i ca exemple criticile formulate de Dumitru Dragomir şi de fost internaţional Ciprian Marica, Tătăruşanu i-a răspuns destul de nervos trimisului special al gsp.ro: ”Nu pot să pui nişte întrebări normale despre jocul care a fost sau despre cel care va veni, trebuie să mă întrebi doar ce a zis Dumitru Dragomir sau Marica? Alte întrebări nu ai? Mi s-ar părea mult mai normal să-mi pui nişte întrebări normale, nu să încerci să deschizi un conflict. Chiar nu ai întrebări despre meci?”

În schimb, selecționerul Mirel Rădoi a fost foarte calm și a răspuns corect la toate întrebările. Inclusiv cele referitoare la prestația slabă a lui Ianis Hagi în meciul cu Irlanda de Nord. ”Dacă ne uităm pe cifre, probabil cea mai mare problemă este la nivel de dueluri, unde niciodată nu a excelat. El are alte calităţi, dezechilibrează apărarea adversă, are ambele picioare cu care poate finaliza, are pasul filtrant. Într-adevăr, nu a fost cea mai fericită seară pentru el, dar nu putem acum să încecăm să găsim vinovaţi doar anumiţi jucători. Cred că primii vinovaţi îi aveţi în faţa dumneavoastră şi noi trebuie să fim cei judecaţi pentru rezultat. E conştient că nu a făcut o partidă reuşită, dar sunt sigur că vor veni momente când echipa naţionala va câştiga puncte şi prin prisma evoluţiei lui”, a mai spus Rădoi.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net