Tănase revine la Steaua pentru Euro 2016

Ultima actualizare:

    Cristi Tănase  n-a “prins” ultimele meciuri ale  echipei naţionaleFoto: Mediafax
Cristi Tănase n-a “prins” ultimele meciuri ale echipei naţionaleFoto: Mediafax

Cristi Tănase a fost disperat în vară să prindă unul dintre ultimele trenuri ale carierei sale, dar e pe cale să se dea foarte repede jos din el. Contractul din China i-a adus ceva bani, dar fotbalistul de 28 de ani şi-a dat seama că profesional mai mult pierde. Astfel, „Dodel” doreşte să reconfigureze totul.

Anghel Iordănescu are nişte criterii de selecţie foarte interesante, bazate şi pe proximitatea fizică a internaţionalilor noştri. „Generalul” n-are nici o problemă să cheme la lot jucători din Israel sau din ţările arabe, gen Hoban, Pintilii sau Sânmărtean, dar mai departe de acolo nu duce cu privirea. Asta pentru că puţin mai la est avem China, un „El Dorado” fotbalistic pentru românii noştri, transferaţi în număr destul de mare în acest spaţiu. Bicfalvi, Tănase sau Marius Constantin au verificat însă degeaba cutiile poştale de la Tianjin, Panjin sau Nanjing, în preajma acţiunilor echipei naţionale. În afară de ziare şi facturi, n-au găsit nimic. Că s-au pierdut pe drum sau că n-au fost trimise, băieţii n-au ştiut, dar bănuiesc totuşi că distanţa e de vină. Şi toate au trecut uşor, pierderile nefiind atât de mari. Până la urmă, cine voia să zboare atâţia mii de kilometri pentru a juca nişte partide de preliminarii cu Finlanda sau Feroe? Ne-am calificat însă la Euro 2016 şi datele problemei s-au schimbat total.

«Roş-albaştrii» îl vor înapoi

Cine nu vrea să fie în Franţa, în tricourile galbene ale României, ori e nebun, ori s-a făcut degeaba fotbalist. Iar dacă Mahomed nu merge la munte, merge muntele la Mahomed. Tănase ştie că dacă nu schimbă ceva urgent va avea acelaşi gust amar în gură şi la vară, când se fac rezervările de avion pentru turneul final. Astfel, fotbalistul şi-a pus deja impresarii în alertă şi cu toţii testează piaţa internă, cea mai vizibilă în ochii lui Iordănescu. Şi cum Steaua traversează o perioadă mai mult decât jenantă, o întoarcere la echipa campioană, cu care a câştigat trei titluri consecutive, pare cea mai logică variantă. Din păcate, nici forma lui Tănase nu e una extraordinară, mijlocaşul prinzând doar 10 partide în tricoul lui Tianjin, cu care a încheiat sezonul exact deasupra liniei retrogradării, la doar două puncte de Liga a II-a. Un alt impediment în calea acestei reveniri în Ghencea e salariul său de aproape un milion de euro pe an şi faptul că oficial mai e sub contract cu chinezii încă două sezoane.

Săpunaru face la fel cu Pandurii

Sulley Muniru  s-a lovit la umăr  în meciul cu CFR
Sulley Muniru s-a lovit la umăr în meciul cu CFR

Tactica pe care vrea s-o adopte Tănase pentru a-şi asigura un loc în avionul de Paris a fost deja testată cu brio de Cristi Săpunaru. Fostul rapidist a avut multe oferte vara trecută, dar a ales până la urmă Pandurii, pentru că avea garanţia că va juca titular meci de meci la echipa antrenată de fiul selecţionerului. Bineînţeles, asta înseamnă pe cale de consecinţă că, dacă va fi sănătos şi ferit de ghinioane, Săpunaru, prezent şi la Euro 2008, nu poate rata turneul din Hexagon.

Marica e lacom şi poate rata turneul final

16 sport marica jpeg

Într-o situaţie similiară se află şi Ciprian Marica. Deşi a fost unul dintre oamenii de bază ai naţionalei până în această vară, atacantul a intrat într-o spirală care l-a scos din circuit în finalul preliminariilor. Mai întâi a intrat în dizgraţie la Konyaspor, iar după ce s-a despărţit de turci a amânat foarte mult semnarea cu o altă echipă, chiar dacă oferte a avut inclusiv din Liga I. Iodănescu speră însă ca Marica să-şi rezolve situaţia cât mai repede şi să aibă măcar şase luni de joc constant înainte de Euro, altfel urmând să fie lăsat acasă.

Campionii «cad pe capete»


    Sulley Muniru  s-a lovit la umăr  în meciul cu CFRFoto: Mediafax
Sulley Muniru s-a lovit la umăr în meciul cu CFRFoto: Mediafax

Mirel Rădoi are mari bătăi de cap. Într-un interval de patru zile a pierdut trei jucători, Muniru completând lista după ce s-a lovit grav la umărul stâng în meciul cu CFR.

Coşmarul steliştilor a început de la meciul cu Baia Mare, din Cupă, de joia trecută. Fundaşul Paul Papp s-a lovit la pomete, zonă unde a avut probleme şi-n trecut şi are implantată o placă metalică, şi acum va intra pe masa de operaţie. 

Apoi, a urmat partida cu cei din Gruia, dar la antrenamentul dinaintea duelului, Houssine Kharja a acuzat dureri la genunchi, iar diagnosticul a fost o întindere a ligamentelor. În cazul său, doctorii vor anunţa săptămâna aceasta cât timp va avea nevoie jucătorul de 32 de ani pentru a apărea din nou pe teren. Celor doi accidentaţi li s-a adăugat şi Sulley Muniru, care în întâlnirea cu CFR s-a lovit la umărul stâng şi nu a putut activa toate cele 90 de minute. Din câte se pare, el va lipsi în jur de o lună de pe teren. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net