Suspendare de doi ani pentru pariuri în Liga 1! Cine e jucătorul penalizat

vodut.jpg

Voduț a jucat ultima dată la Chindia Târgoviște
Voduț a jucat ultima dată la Chindia Târgoviște
FOTO: Sportpictures.eu

SUspendare nemaivăzută în Liga 1 pentru un jucător acuzat că a pariat: Mihai Văduț va fi suspendat doi ani și amendat cu o sumă colosală.

Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis, luni, ca fotbalistul echipei Chindia Târgovişte, Mihai Voduţ, să primească o interdicţie pe doi ani de exercitare a oricărei activităţi legate de fotbal şi o penalitate de 300.000 de lei.

“Admite sesizarea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Voduţ Mihai. În baza art. 60 alin. 5 din Regulamentul Disciplinar se sancţionează pârâtul Voduţ Mihai cu măsura interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani şi obligarea la plata unei penalităţi sportive în cuantum de 300.000 de lei. Executorie în ce priveşte penalitatea sportivă şi executarea sancţiunii interzicerii oricărei activităţi legate de fotbal începând cu data pronunţării acestei hotărâri, în temeiul art. 117 alin.2 din Regulamentul Disciplinar “, este decizia comisiei.

Articolul 60 al Regulamentului Disciplinar prevede următoarele, la alineatul 5: “Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activităţi similare care privesc jocurile din competiţiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activităţi se sancţionează cumulativ cu: a) interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani; b) penalitate sportivă de 300.000 de lei”.

În luna ianuarie, Voduţ a fost dat afară de FC Viitorul, după ce în presă a apărut că fotbalistul ar fi pariat pe câteva meciuri, între care şi unul al grupării constănţene.

Voduţ a semnat apoi cu Beitar Ierusalim, iar de la 1 iulie este legitimat la Chindia Târgovişte.

Loading...