Supercupa României, eclipsată de conflictul Iordănescu - Gigi Becali

Ultima actualizare:

    Tănase este golgheterul campionatuluiFOTO: Sportpictures.eu
Tănase este golgheterul campionatuluiFOTO: Sportpictures.eu

CFR Cluj și FCSB se vor întâlni joi seară, de la ora 19.00, la Ploiești (în direct pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport), pentru trofeul de ”încălzire” înaintea startului play-off-ului Ligii 1. Supercupa pune față în față campioana sezonului trecut și deținătoarea Cupei României. Un meci amânat opt luni.

Chiar dacă trofeul nu aduce nici un beneficiu în afara sporirii palmaresului clubului, ambele formații își doresc să-l câștige, chiar dacă acest meci mai mult le încurcă planurile de pregătire a celei mai importante părți a campionatului, play-off-ul. Acesta va începe în weekend și va avea un ritm de disputare infernal, cu etape la trei zile, iar protagonistele Supercupei vor fi principalele echipe implicate în lupta pentru titlu. Dovadă în acest sens este punctul în favoarea FCSB care le separă în fruntea clasamentului.

Partida ar fi trebuit să aibă loc în august și să deschidă sezonul 2020/ 2021, însă din cauza pandemiei nu s-a mai putut juca, așa că a fost amânată pentru cel mai prost moment posibil. Chiar dacă ambele echipe au absenți, pare că singurul lucru care-i interesează pe microbiști este conflictul iscat între antrenorul clujenilor, Edi Iordănescu, și patronul FCSB, Gigi Becali. Cei doi au încins atmosfera înaintea partidei mai ceva decât ar fi putut-o face vreo agenție de PR. După meciul cu Universitatea Craiova, terminat la egalitate, 0-0, tehnicianul campioanei a făcut un apel: ”Dacă mă deranjează ceva, e că a început domnul Gigi Becali să ne arbitreze de la televizor. Am înţeles că se pricepe la partea tehnico-tactică, dar hai să lăsăm arbitrajul în pace, pentru că îl influenţează. Am avut două penalty-uri cu Dinamo şi am ieşit hoţi după jocul trecut. Am ieşit hoţi cu buzunarele goale. Nu ştiu dacă influenţează, dar se creează o imagine falsă, neadevărată. Propun ceva, ca odată cu începerea play-off-ului, toţi să ne oprim de la a comenta arbitrajul. Hai să facem toţi treaba asta! În sprijinul arbitrajului românesc, în sprijinul fair-play-ului să încercăm să nu mai comentăm. Dar nimeni. Eu spun că toate echipele implicate în play-off putem să încercăm să ne abţinem să mai comentăm şi să nu mai punem presiune. Altfel, riscăm să-i influenţăm prea mult şi riscăm să creăm imagini neadevărate. Ţi-e teamă să dai pentru că după aceea se strigă”, a declarat fiul fostului selecționer.

Replica patronului FCSB nu s-a lăsat așteptată și a lăsat să se înțeleagă că el se află pe o treaptă superioară și nu se coboară să facă înțelegeri morale cu antrenorii: ”Mai vreau să-i transmit lui Edi ceva. El e antrenor, să-şi vadă de treaba lui, să nu mai comenteze ce fac patronii şi să nu mai propună el. Că ne propune el nouă, nenea Edi, să nu mai vorbim despre arbitraj, nimeni. Măi nenea Iedi, vezi de treaba ta, antrenează echipa şi lasă filosofia. Mi se pare o problemă tupiestă, vezi de treaba ta, antrenează echipa că eşti antrenor. Ce te bagi tu ce facem noi, conducătorii şi patronii?”, a declarat Becali luni pentru Telekom Sport. Apoi, ieri, a revenit cu un nou atac, de data aceasta într-o declarație pentru gsp.ro, semn că, deși nu vrea să pară, intervenția lui Iordănescu jr. a avut efect, pentru că l-a supărat: ”Edi se supără și ne zice să nu mai vorbim despre arbitraj. Nu poate să-mi propună el mie, nu avem treabă. Cum să mai tac? Nu mai pot să tac niciodată!  Trebuia să avem 13 puncte față de CFR Cluj, dar au fost greșeli de arbitraj. Dar lui nenea Edi nu-i convine. Să-i dăm toate campionatele lui, să-i dăm toți arbitrii. Să-i clonăm pe Kovacs și Călin. Așa vrea nenea Edi”, a spus Becali pentru sursa citată.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net