Supercupă fără super- golgheteri

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Supercupa dintre Steaua şi Petrolul nu va mai avea acelaşi farmec în condiţiile în care Raul Rusescu şi Jeremy Bokila nu se vor afla în teren. Primul e deja la Sevilla, în timp ce congolezul vrea să plece de la Ploieşti, iscând un scandal monstru în tabăra „lupilor".

Campioana Steaua şi deţinătoarea Cupei, Petrolul, deschid astăzi în mod oficial sezonul 2013-2014. Pe Arena Naţională, roş-albaştrii au ocazia să câştige a şasea oară Supercupa României, în timp ce ploieştenii nu au încă în palmares un asemenea trofeu. Ţinând cont de forma arătată de cele două echipe stagiunea trecută, spectacolul se anunţă unul fascinant.

Pe plan ofensiv, Steaua şi Petrolul au impresionat în special datorită golurilor pe bandă rulantă marcate de Rusescu, respectiv Bokila. Din păcate, niciunul dintre cei doi nu va juca astăzi.

Pe de-o parte, fanii Stelei s-au împăcat deja cu transferul lui Rusescu la Sevilla, îngrijorătoare fiind însă lipsa unui înlocuitor pe măsură. În amicale, contra unor adversari de mâna a doua, cel mai prolific marcator stelist a fost renegatul Mihai Costea, în timp ce noua achiziţie Piovaccari n-a strălucit deocamdată. De partea cealaltă, Petrolul a primit ieri o grea lovitură.

Pe nepusă masă, congolezul Bokila a anunţat că vrea să plece liber de contract la o echipă din Rusia (cel mai probabil FC Krasnodar), refuzând să se mai pregătească alături de colegi pentru Supercupă. „Bokila are o problemă de indisciplină. El crede că e liber de contract la influenţa managerilor şi a părinţilor, dar mai are doi ani de contract. Am încercat să vorbim cu el, dar nu se poate", a declarat antrenorul „lupilor", Cosmin Contra.

De altfel, oficialii Petrolului sunt decişi să reclame gestul lui Bokila la FIFA, jucătorul riscând o suspendare drastică, alături de o amendă usturătoare.

Naşul şi finul sunt egali

Antrenorii celor două formaţii sunt în viaţa privată naş şi fin. Cosmin Contra l-a cununat pe Laurenţiu Reghecampf, la căsătoria acestuia cu Anamaria Prodan. Contra şi „Reghe" au fost o singură dată adversari, ca antrenori, în returul campionatului trecut, când Steaua - Petrolul a fost 2-2. Antrenorul prahovenilor nu va putea sta pe bancă diseară, deoarece el e suspendat. La fel ca la finala Cupei, „lupii" vor fi dirijaţi de directorul sportiv Cristi Vlad.

Stadion pe jumătate gol

Federaţia visa să umple „Arena Naţională", ţinând cont că la finala Cupei au venit 30.000 de ploieşteni, iar suporterii Stelei sunt prezenţi mereu în număr mare la fiecare meci al echipei lor. Socoteala federalilor nu s-a potrivit însă cu realitatea. Steaua a vândut în jur de 8.000 de tichete, iar Petrolul mizează pe maximum 6.000 de fani, astfel că stadionul va fi mai mult de jumătate gol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net