Supercupa Europei merge la Madrid. Meciul e miercuri seară

real_atletico.jpg

Real sau Atletico vor duce Supercupa Europei la Madrid

Concitadinele Real şi Atletico se confruntă miercuri (ora 22.00, la TelekomsSport 1), în Estonia, pentru primul trofeu continental al sezonului. Supercupa Europei s-a mai disputat între două echipe din aceeaşi ţară, dar niciodată n-a avut ca protagoniste formaţii din acelaşi oraş.

În ultimii cinci ani (inclusiv 2018), Spania a subjugat cele două cupe continentale, Liga Campionilor şi Liga Europa, patru dintre Supercupe disputându-se în familie, între iberici.

De această dată, spaniolii sunt siguri de câştigarea Supercupei în urma unui derby local Real – Atletico. Cele două grupări madrilene au traversat Europa, până la Tallinn, în Estonia, pentru o „finală” care se va disputa pe un stadion minuscul, cu o capacitate de numai 15.000 de locuri.

Aceasta a fost politica UEFA din ultimii ani, Supercupa de la Tallinn venind după cele de la Tbilisi, Trondheim sau Skopje. Va fi primul meci cu miză pe care câştigătoarea Ligii Campionilor îl va juca după despărţirea de Cristiano Ronaldo, plecat la Juventus. De asemenea, la Real Madrid nu va fi titular cel mai valoros jucător al Cupei Mondiale, croatul Modric, abia revenit din vacanţă.

De partea cealaltă, la Atletico (învingătoarea din ultima ediţie a Ligii Europa), campionul mondial Griezmann e şi el în urmă cu pregătirea fizică, astfel că nu va fi forţat de Diego Simeone. Duelul madrilen de la Tallinn va fi a zecea întâlnire europeană între Real şi Atletico. Până acum, „galacticii” au câştigat de cinci ori, iar alb-roşii de numai două ori, alte două partide încheindu-se la egalitate.

Loading...