„Super-Dan” caută motive să plece de la CFR. "Mai stau 3-4 meciuri!"

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu
Dan Petrescu

Dan Petrescu se foloseşte de orice prilej pentru a justifica o despărţire de CFR Cluj la finalul sezonului.

Penalty-ul gratuit acordat împotriva echipei sale la Iaşi a declanşat un potop de acuze şi vorbe grele din partea lui Dan Petrescu. Antrenorul CFR-ului îşi netezeşte astfel terenul pentru a rupe la vară contractul cu ardelenii.

În ciuda faptului că CFR Cluj e unul dintre puţinele cluburi din Liga I apropiate preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, iată că arbitrii decişi de Federaţie au greşit flagrant contra CFR-iştilor antrenaţi de Dan Petrescu. La Iaşi, chiar cel mai bine cotat central român, Ovidiu Haţegan, le-a inventat moldovenilor un penalty, influenţând un rezultat (1-1) care se poate dovedi decisiv în stabilirea echipei campioane. Bineînţeles, a urmat un val de declaraţii tăioase ale clujenilor, în frunte cu antrenorul Dan Petrescu. „Suntem furaţi pe faţă, e clar că sunt cărţile făcute, situaţia e clară. La meciul cu Steaua o să fie un arbitru român şi o va ajuta pe Steaua. Nici dacă moare cineva de la noi nu vom primi penalty pe Arena Naţional”, a tunat Petrescu referitor la controversata fază de la Iaşi, încheiată cu un 11 metri transformat de Andrei Cristea.

Dincolo de amărăciunea explicabilă în asemenea situaţii, „Super-Dan” a mers mult prea departe, exprimându-şi intenţia de a părăsi campionatul României din cauza acestor greşeli de arbitraj. „Mai stau trei-patru meciuri. Nu cred că pot să mai continui aici, nu sunt respectat. Poate dacă mă retrag şi eu, ca Becali, atunci mă ajută şi pe mine arbitrii”, a spus tehnicianul în vârstă de 50 de ani. Recent, CFR a anunţat prelungirea contractului cu Dan Petrescu până în 2020, dar înţelegerea ar putea fi ruptă de comun acord, în funcţie de ofertele care vor veni pe adresa antrenorului. Dacă CFR va pierde titlul în favoarea FCSB-ului, atunci Petrescu ar avea alibiul perfect şi va pune plecarea sa din Gruia pe seama erorilor de arbitraj. „Îmi menţin decizia de a pleca şi dacă vom ieşi campioni, dar oricum nu vom fi lăsaţi, staţi liniştiţi”, a plusat Dan Petrescu.

Evident, egalul de la Iaşi îi vantajează cel mai mult pe cei de la FCSB, roş-albaştrii având în continuare două puncte avans, înaintea derby-ului direct de duminică. Managerul FCSB-ului, Mihai Stoica, a răspuns imediat afirmaţiilor făcute de Dan Petrescu, aducând în discuţie penalty-urile acordate CFR-ului pe parcursul întregului sezon. „Şţiţi cum e legea compensaţiei, ea se întâmplă. Ei de câte ori n-au câştigat cu penalty? Eu cred că Haţegan s-a păcălit la contact, văzând căderea celor doi jucători”, a reacţionat Meme Stoica.

Înainte de play-off, FCSB-ul a solicitat arbitri din străinătate, dar n-a existat majoritate, astfel că nu s-a luat această decizie. Ieri, clubul CFR Cluj a postat un comunicat în care ardelenii cer şi ei arbitri străini, dar cu o condiţie, ca respectivii arbitrii să fie de top. "Ne manifestăm public încă o dată ACORDUL ca la meciurile din play-off, cu aprobarea Federaţiei Române de Fotbal, să fim arbitraţi de către brigăzi doar din primele cinci campionate ale Europei, precum Spania, Anglia, Italia, Germania, Franţa, de arbitri cu ecuson FIFA” , se arată în comunicatul CFR-ului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net