Suntem de 4 ori mai «sterili» decât polonezii

Ultima actualizare:

    Bogdan Stancu  a marcat 12 goluri  pentru naţionala  RomânieiFoto: Guliver/ GettyImages
Bogdan Stancu a marcat 12 goluri pentru naţionala RomânieiFoto: Guliver/ GettyImages

Meciul crucial de la Varşovia prinde naţionala lui Daum într-un moment critic în ceea ce priveşte eficienţa. Pe lângă faptul că România n-a dat gol în ultimele patru partide, puţini tricolori se pot lăuda cu goluri la prima reprezentativă.

Eliminând portarii, Christoph Daum are la dispoziţie 22 de jucători de câmp care ar trebui să relanseze România în cursa pentru Mondialul 2018 cu un rezultat mare în Polonia. Dintre aceştia, numai opt au în dreptul lor altceva decât cifra zero la goluri marcate pentru naţională. Lider detaşat e Bogdan Stancu, devenit pe neaşteptate cel mai convocat (48 de selecţii) şi cel mai eficient fotbalist al nostru, cu 12 goluri. Urmează în această ierarhie, a golurilor, cei doi internaţionali de la Anderlecht, Stanciu şi Chipciu, precum şi Gicu Grozav. Cei patru amintiţi mai sus sunt singurii care au dat mai mult de un gol pentru România. Per total, cumulând şi reuşitele izolate semnate de Pintilii, Marin, Andone şi Alibec, ajungem la cota 28 de goluri cu care ne vom prezenta sâmbătă în Polonia. E o carte de vizită care păleşte însă în faţa adversarilor.


    Robert Lewandowski  are 43 de reuşite  pentru prima  reprezentativă  a PolonieiFoto: Guliver/ GettyImages
Robert Lewandowski are 43 de reuşite pentru prima reprezentativă a PolonieiFoto: Guliver/ GettyImages

simeon stalpnicul png

Doar superstarul Lewandowski (43) a dat mai multe goluri decât întreaga noastră delegaţie, în timp ce mijlocaşul Blaszczykowski (18) e şi el pe aproape. Comparativ cu noi, polonezii au în lot 14 jucători care au cunoscut bucuria golului în meciurile inter-ţări, iar totalul (104) e impresionant, de aproximativ patru ori mai mare decât al tricolorilor.

Alibec, «doborât» de efort

simeon stalpnicul png

Atacantul Denis Alibec a tras tare la antrenamentele de duminică conduse de staff-ul lui Daum şi la un moment dat a acuzat unele dureri în zona inghinală, el fiind menajat până atunci tocmai din cauza acestei probleme. A fost însă o alarmă falsă şi după o pauză de hidratare a revenit în „pluton”. După sesiunea de pregătire, „vârful” celor de la FCSB a fost asaltat de copii pentru poze şi autografe, numele lui fiind scandat minute în şir de către cei mici.

Torje e golgheter, dar stă acasă 

simeon stalpnicul png

Dintre jucătorii care ar fi putut ridica totalul golurilor înscrise de naţionala României, cele mai importante absenţe sunt cele ale lui Gabi Torje şi Claudiu Keşeru. Mijlocaşul de la Terek Groznîi a înscris de 11 ori sub tricolor, fiind al doilea marcator român în activitate, după Stancu, în timp ce vârful lui Ludogoreţ a strâns cinci goluri pentru România, dar a ieşit din graţiile selecţionerului Daum.

Ne apropiem de 500 de minute fără gol 

Dacă România nu va marca sâmbătă în Polonia, atunci se vor aduna cinci meciuri consecutive pe care tricolorii îl termină cu zero pe tabelă, după cele cu Kazahstan (0-0), Polonia (0-3), Rusia (0-1) şi Danemarca (0-0). Asta ar însemna 450 de minute fără gol, iar la socoteală trebuie să punem şi ultima jumătate de oră a partidei din Armenia (5-0), când România n-a înscris. Aşadar, riscăm să depăşim bariera de 500 de minute de sterilitate în faţa porţii.

Noul decar al «tricolorilor», Grozav

simeon stalpnicul png

Gicu Grozav va purta tricoul cu numărul zece la naţională pentru „dubla” cu Polonia şi Chile. „Decarul” a cam stat pe bancă în ultimul timp la naţională. “E un număr cu greutate, dar nu mă sperie, l-am mai purtat şi la echipa de club în ultimul an”, a spus Grozav. În mandatul lui Daum, jucătorul lui Terek e al patrulea care primeşte această onoare după Maxim, Rotariu şi Budescu, dar niciunul nu a fost titular. De fapt, doar „Roti”, actualul fotbalist al lui FC Bruges, a bifat minute în partida cu Armenia. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net