Suntem de 3.5 ori mai valoroşi decât kazacii!

Ultima actualizare:

    Vlad Chiricheş e cel mai valoros jucător al naţionaleiFoto: Guliver/ Gettyimage
Vlad Chiricheş e cel mai valoros jucător al naţionaleiFoto: Guliver/ Gettyimage

Lotul „tricolor” costă 53.40 de milioane de euro, în timp ce rivalii sunt cotaţi la 15.30 milioane.

România - Kazahstan, din preliminariile CM 2018, va pune faţă în faţă două echipe total diferite, cel puţin “pe hârtie”. Ca o comparaţie, căpitanul nostru, Vlad Chiricheş, are un preţ de transfer de şase milioane de euro, adică de peste trei ori mai mult ca starul naţionalei adverse, Islamkhan.

Naţionala mai are două meciuri din campania pentru un loc la Mondialul din Rusia, dar acum, fără nicio şansă de calificare, jocurile cu Kazahstan şi Danemarca nu mai sunt atât de importante. Dar, miză există: Cosmin Contra va debuta ca selecţioner, rezultatele vor conta pentru Liga Naţiunilor, iar jucătorii vor să-şi îmbunătăţească cotele. În prezent, fotbaliştii noştrii valorează 53.40 de milioane de euro, iar kazacii doar 15.30 de milioane, ceea ce înseamnă că oamenii lui Contra sunt de 3.5 ori mai buni ca adversarii. “Sunt foarte importante aceste două meciuri, asta le-am transmis şi băieţilor. Trebuie să rămânem în grupa C valorică pentru a fi capi de serie la tragerea la sorţi pentru Liga Naţiunilor. Sunt importante din acest punct de vedere, dar se adaugă o altă motivaţie, aceea de a răzbuna după ani buni o generaţie. Sper să putem face asta! Toţi jucătorii pe care îi am sub observaţie sunt pariurile mele şi sper ca mulţi să devină certitudini”, a explicat Contra. Diseară, el se va baza inclusiv pe serviciile lui Vlad Chiricheş, fundaşul lui Napoli fiind cel mai scump jucător român, şase milioane de euro. Căpitanul naţionalei e de peste trei ori mai bine cotat ca Bauyrzhan Islamkhan, vedeta celor din Kazahstan fiind plasat la pragul de 1.8 milioane de euro. De fapt, Chiricheş valorează cât aproape top cinci fotbalişti ai rivalilor: Islamkhan (1.8 milioane), Yuri Logvinenko (1.2 milioane), Dmitri Shomko (1.2 milioane), Stas Pokatilov (1 milion), Roman Murtazayev (1 milion), în total suma fiind 6.2 milioane de euro.

Ţucudean, în locul lui Stancu, accidentat

Atacantul naţionalei, Bogdan Stancu, s-a accidentat şi a părăsit cantonamentul de la Mogoşoaia, el urmând a fi înlocuit de George Ţucudeanu, “vârful” celor de la Viitorul. “Motanul” a suferit o contuzie puternică la şoldul drept şi-n urma unui examen medical amănunţit, doctorii au decis că jucătorul lui Bursaspor nu va putea fi apt pentru partidele rămase în preliminariile CM.

Top jucători România

Vlad Chiricheş 6 milioane

Nicolae Stanciu 5.5 milioane

Florin Andone 5 milioane

Ciprian Tătăruşanu 4 milioane

Costel Pantilimon 3 milioane

Total: 23.5 milioane de euro

Top jucători Kazahstan

Bauyrzhan Islamkhan 1.8 milioane

Yuri Logvinenko 1.2 milioane

Dmitri Shomko 1.2 milioane

Stas Pokatilov 1 milion

Roman Murtazayev 1 milion

Total: 6.2 milioane de euro

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net