Suntem campionii luxului în grupă la Euro

Ultima actualizare:

    Hotelul care va  găzdui naţionala a  fost construit în 1911
Hotelul care va găzdui naţionala a fost construit în 1911

La 10 iunie debutează Campionatul European de Fotbal, competiţie la care românii visau de opt ani. ”Tricolorii” dau startul turneului, în meciul de deschidere, cu ţara-gazdă, Franţa.

Până la duelurile din grupe, fotbaliştii lui Puiu Iordănescu se pot considera deja câştigătorii grupei din care mai fac parte Albania şi Elveţia. Nu fotbalistic, ci din punctul de vedere al luxului locului de cantonament ales de cele patru naţionale din grupa A.

Tiara Chateau Hotel Mont Royal Chantilly este locul care-i va găzdui pe ”tricolori” din 5 iunie, în Franţa, pe durata Europeanului. Aflat la 2 kilometri de localitatea La Chapelle-en-Serval, Castelul, plasat într-un cadru impresionant, în sudul pădurii Chantilly, a fost construit în 1911 de arhitectul Guillaume Tronchet şi a aparţinut compozitorului francez Fernand Halphen. De aceea, decorul interior are ca temă muzica, în vreme ce exteriorul este dedicat elementelor de vânătoare, o altă pasiune a fostului proprietar. Devenit hotel de 5 stele, Mont Royal a fost gazdă în mai multe rânduri pentru Olympique Lyon şi Olympique de Marseille. Un mare avantaj pentru “tricolori” îl constituie faptul că este situat la distanţă de doar 35 de minute, cu autocarul, faţă de stadionul pe care România va deschide turneul, împotriva Franţei. 

Albanezii stau la spa

Românii sunt, cu siguranță, campioni ai luxului în Grupa A, însă nici celelalte trei reprezentative nu s-au orientat deloc rău. Au ales, cum era firesc, numai hoteluri scumpe. Albanezii s-au orientat către un resort Spa, aflat în Perros Giurec, în  nord-vestul Franței. Ei vor ajunge în Hexagon la 6 iunie și vor fi cazați la “L’Agapa SPA”, hotelul unde o cameră simplă pornește de la 120 euro pe noapte. Bineînțeles, fotbaliștii beneficiază de condițiile unui hotel de cinci stele, dar și de ale unui complex SPA de ultimă generație.

Francezii, la locul de cantonament tradițional

Pentru naționala țării-gazdă n-a fost o problemă de alegere stabilirea bazei de cantonament pe durata turneului final. Francezii vor sta, cum o fac de obicei în perioada meciurilor internaționale, la baza de la Clairefontaine, inaugurată în 1988, acolo unde există și deja renumita academie de fotbal. Zona cuprinde 56 de hectare de teren, unde s-au construit zeci de stadioane, unele cu gazon artificial, centre de fitness și spa, o clinică medicală și de recuperare, dar și un restaurant și o cafenea.

Elvețienii merg tot la «relaxare»

Nu doar albanezii au ales varianta unui hotel-spa. Și elevețienii au considerat că aceasta este cea mai bună opțiune pentru ei, așa că  vor fi cazați la  European la Vichy Celestins Spa Hotel, un stabiliment de patru stele, amplasat  în Montpellier Juvignac. O cameră la hotelul construit în 1853 și renovat de câteva ori în ultimele decenii pleacă de la 102 euro, însă tarifele cresc în funcție de pachetul de servicii spa pe care clienții îl aleg.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net