Şumudică, suspendat: "Nu ştiu de când şi până când...FIFA spune ceva, FRF altceva"!

Ultima actualizare:

    Antrenorul Astrei crede că greşelile de arbitraj au făcut ca Astra să piardă cu 5-1 la ClujFoto Click!
Antrenorul Astrei crede că greşelile de arbitraj au făcut ca Astra să piardă cu 5-1 la ClujFoto Click!

FRF a anunţat că suspendarea lui Marius Şumudică a fost extinsă de FIFA şi pe plan internaţional. Sancţiunea începe la data de 8 iunie, în timp ce pe plan intern pedeapsa se aplică din prima etapă a sezonului viitor, pe 24 iulie.

"Am citit şi eu, mi-a venit un mail de la federaţie, dar e ambiguă toată situaţia. Nu ştiu exact de când şi până când începe această suspendare şi ce se întâmplă. Eu am vorbit cu 3 avocaţi, unul dintre ei chiar arbitru la TAS şi mi-a spus că e clar din decizia FIFA că sunt suspendat cu data de 8.06. Deci ar trebui să îmi expire suspendarea în jurul datei de 1 august. Acum, FRF spune că la nivel internaţional intră de la 8.06, pe când pe plan intern mi-ar începe de la primul meci oficial de campionat din sezonul viitor. Acum, nu ştiu. FRF nu e sub tutela FIFA? Dacă FIFA dă o astfel de decizie noi în România o punem când vrem noi? Eu ce să înţeleg? Că în competiţiile europene din 1 august eu pot sta pe bancă? Asta e decizia FIFA.

În această decizie nu scrie că sunt interzis, scrie că sunt suspendat. A fi interzis înseamnă a nu te apropia de fenomen, de fotbal. E o mare diferenţă între a fi suspendat şi interzis. Suspendat înseamnă că îmi pot desfăşura activitatea la antrenamente. A fi interzis înseamnă să nu antrenez, să nu merg la conferinţe de presă. Nu se pune problema să plec, am rămas aici, am început pregătirea. Puteam să mă folosesc de multe tertipuri şi să reziliez cu Astra şi să semnez în străinătate şi să revin la 1 august la Astra. Nu am vrut să fac asta, am vrut să-mi ispăşesc pedeapsa, dar FIFA spune un lucru, FRF spune altceva. Diseară, la amical, nu ştiu dacă stau pe bancă", a declarat Marius Şumudică la Digi Sport.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net