Şumudică şi Niculae, dragoste cu năbădăi

Ultima actualizare:

    Marius Șumudică a cucerit, în premieră, titlul de campion cu AstraFoto: Mediafax
Marius Șumudică a cucerit, în premieră, titlul de campion cu AstraFoto: Mediafax

Liga 1 macină tehnicieni ca o morişcă stricată, rar scăpând cineva nedemis un sezon întreg. Marius Şumudică a avut acest noroc, dar relaţia sa cu omul care îl plăteşte a fost tot timpul tensionată, în ciuda performanţelor giurgiuvenilor. Iată un scurt istoric al „războaielor civile” dintre cei doi!

Marius Şumudică a câştigat titlul în acest an, a dus-o pe Astra pentru a doua oară în grupele Ligii Europa, iar joi seara a acces chiar în şaispezecimi. Toate acestea au fost făcute într-o situaţie financiară grea, patronul echipei lăsând de un an clubul să se descurce singur, dar luându-i aproape toate veniturile grase. Acest aspect a fost tot timpul taxat de Şumudică, antrenorul acuzându-l pe şeful său că nu-l susţine suficient pentru a face lucruri şi mai mari. Relaţia dintre ei s-a deteriorat însă total în ultimele luni, când Niculae i-a vândut la marea rivală, Steaua, pe Boldrin, De Amorim şi Alibec, iar pe listă mai sunt Teixeira şi Junior Morais. Astfel, la oferta venită din partea turcilor de la Gaziantep, antrenorul a spus da, chiar înainte de meciul cu AS Roma. Culmea, în loc să fie mulţumit că scapă de o gură spartă şi foarte cicălitoare, Ioan Niculae a refuzat să-i dea drumul, solicitând clauza de reziliere de 150.000 de euro. „Dacă s-a îndrăgostit de mine, o să rămân. Ce pot să fac?”, a declarat Şumudică sâmbătă seara, revenind în cantonamentul echipei după ce-şi luase la revedere de la jucători.


    Patronul giurgiuvenilor, Ioan Niculae, s-a săturat de capriciile antrenoruluiFoto: Mediafax
Patronul giurgiuvenilor, Ioan Niculae, s-a săturat de capriciile antrenoruluiFoto: Mediafax

Acest gest l-a înfuriat însă şi mai tare pe Niculae, care a hotărât să continue ping-pong-ul conjugal cu Şumudică, cerând el despărţirea pentru că a abandonat echipa. La ora la care scriem aceste rânduri, Şumudică e demis, dar nu băgăm mâna în foc că până la momentul în care le veţi citi dumneavoastră, va şi rămâne demis. Asta pentru că nu e prima dată când cei doi merg la notar cu actele divorţului pregătite, dar se întorc de acolo sărutându-se. Şi la finalul campionatului câştigat de Astra s-a pus problema plecării lui Şumudică, mai ales că acesta a fost suspendat pentru pariuri ilegale. Mutarea era decisă şi de conducerea giurgiuvenilor, dar până la urmă a aşteptat în tribună şi a revenit la echipă după ispăşirea pedepsei. De demisiile şi demiterile la cald, după înfrângeri, nici nu mai vorbim. Erau doar simple impulsuri de moment. Şumudică a mai condus-o pe Astra de două ori, când se numea Ploieşti. Au fost câteva luni în 2009, când Ioan Niculae nu s-a putut înţelege cu nonconformistul antrenor. Apoi, în 2011, din august până în octombrie, când a venit o despărţire cu scandal. Oricum, cu excepţia lui Hagi, care încă nu s-a demis singur de la Viitorul, Şumudică era până ieri cel mai longeviv antrenor al Ligii 1, cu 1 an, şapte luni şi  13 zile pe banca Astrei.

A dat vina pe bombele de la Istanbul

Şumudică îşi luase la revedere de la jucători sâmbătă, la ora 20:00, dar la mizeul nopţii a revenit lângă ei, într-un moment de un penibil total. Tehnicianul a spus că atentatele de după meciul Beşiktaş – Bursaspor l-au speriat, dar de fapt discuţia cu Ioan Niculae a generat schimbarea de macaz. Mai bine rămânea el plecat, pentru că oricum a venit demiterea, şi i-a ştirbit din revoltă, furându-i revoluţia. Pentru antrenor ar fi fost totuşi bine să nu şteargă din memorie numărul reprezentanţilor lui Gaziantep.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net