Șumudică: ”A fost o presiune fantastică, mă bucur că am câștigat”

Ultima actualizare:

    CFR Cluj e cu un pas în turul 2 al Ligii CampionilorFOTO: Sportpictures.eu
CFR Cluj e cu un pas în turul 2 al Ligii CampionilorFOTO: Sportpictures.eu

Debut cu dreptul pentru Marius Șumudică pe banca tehnică a formației CFR Cluj. Ardelenii au învins cu 3-1 pe Borac Banja Luka în primul tur preliminar al Ligii Campionilor și calificarea este la îndemâna românilor.

Omrani (min. 11), Deac (min. 28) și Sigurjonsson (min. 60) au fost autorii golurilor clujenilor în acest meci care a fost la discreția echipei noastre. Golul marcat în ultimul minut al primei reprize de Moraitis înseamnă mai mult pentru moralul bosniacilor, decât pentru soarta calificării, mai ales că din această ediție a cupelor europene regula golului marcat în deplasare a dispărut. Astfel, în returul care va avea loc la 13 iulie, de la ora 21.00, o victorie a adversarei la două goluri diferență, indiferent de scor – succes puțin probabil după aspectul jocului de aseară – ar duce meciul în prelungiri.

Practic, cu această victorie CFR poate să se gândească direct la turul al treilea preliminar, care ar coincide cu calificarea cel puțin în grupele Conference League. Aceasta deoarece în turul 2 preliminar românii vor juca împotriva campioanei Luxemburgului sau campioanei Gibraltarului, indiferent de numele adversarei ardelenii pornind ca favoriți.

Pentru clujeni urmează, sâmbătă, un meci mult mai dificil: Supercupa României, pe care și-o vor disputa cu Universitatea Craiova.

Marius Șumudică: ”Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche”

"Dacă ne vom culca pe o ureche că ne-am calificat, vă daţi seama ce ne aşteaptă. Ştiu că sunt suporteri pătimaşi, va trebui să fim foarte inteligenţi şi să menţinem acest avantaj de două goluri. Îmi pare rău de golul primit, le-am strigat de 5 ori de pe margine că mai e un minut şi trebuie să închidă jocul. Dacă intram cu 2-0 la pauză, cu siguranţă mai marcam cel puţin o dată, iar la 3-0 puteam spune că suntem aproape calificaţi. Îmi pare rău de ocaziile avute, am jucat un fotbal frumos, am avut 4-5 situaţii clare de a marca în prima repriză. Lipseşte ritmul de joc, a fost primul joc, o presiune teribilă. Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor, exprimarea, am avut o sumedenie de ocazii. E clar că sunt lucruri pe care le-am lucrat, le vom lucra în continuare, pentru că trebuie să profit de calităţile acestor jucători. Ne aşteaptă un meci extrem de dificil cu cei din Craiova, o echipă puternică. Sper să elimin entuziasmul jucătorilor mei după această partidă, iar la jocul cu Craiova să revenim cu picioarele pe pământ. La trei zile vom juca cu Banja Luka, ne aşteaptă un drum greu avionul, nu va fi uşor, dar avem un avantaj oarecum confortabil", a declarat Şumudică, potrivit digisport.ro.

El a spus că s-a simţit extraordinar la primul meci la CFR Cluj. "Senzaţional m-am simţit. Le mulţumesc suporterilor, mi-au scandat numele, nu poţi să te simţi decât bine când vii într-un oraş şi eşti respectat de oamenii de aici. Le promit că voi face tot ceea ce ştiu eu mai bine ca această echipă să triumfe în continuare. Pentru mine este mult mai importantă o calificare  şi să mergem cât mai mult în Champions League decât să luăm Supercupa. Asta nu înseamnă că ne vom da la o parte. Vom schimba nişte jucători, mergem la Bucureşti să demonstrăm în continuare că jocul lor A venit un jucător, Fofana, din Franţa, un jucător foarte bun de mijlocul turneului. Suntem în discuţii şi cu un atacant, iar atunci vom fi bine şi dublaţi pe toate posturile. Sper din suflet ca accidentarea lui Susic să nu fie gravă. D-abia a început tăvălugul, avem mult de muncă", a menţionat Şumudică.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net