Stranierii vin odihniţi la amicalele pentru Turcia şi Olanda. Majoritatea freacă banca

Ultima actualizare:

    Cei mai importanţi dintre tricolorii convocaţi de Cosmin Contra pentru amicalele cu Turcia şi Olanda au pierdut primul 11 la echipele lor. Îngrijorătoare sunt situaţiile lui Andone, Stanciu şi ChipciuFoto Click!
Cei mai importanţi dintre tricolorii convocaţi de Cosmin Contra pentru amicalele cu Turcia şi Olanda au pierdut primul 11 la echipele lor. Îngrijorătoare sunt situaţiile lui Andone, Stanciu şi ChipciuFoto Click!

Naţionala mai joacă două meciuri în 2017, ambele la mijlocul lui noiembrie. Pe 9 se merge la Cluj pentru partida cu ienicerii lui Mircea Lucescu, iar pe 14 tricolorii revin în Capitală pentru duelul cu „Portocala mecanică”. Cu mai bine de trei săptămâni înainte s-au chemat de principiu 22 de jucători din străinătate, dar aceştia au mari probleme la echipele lor.

Vara începuse bine pentru internaţionalii români de peste hotare, dar lucrurile au mers din rău în mai rău. Florin Andone, titular fără discuţie la Deportivo La Coruna şi jucător curtat de multe echipe mari, a ajuns într-un timp foarte scurt rezervă de lux. Marele său ghinion a fost întoarcerea de la Arsenal a lui Lucas Perez, dar şi forma bună a lui Adrian, proaspăt transferat de la Villareal. Astfel, românul a trecut pe bancă şi a primit tot mai puţine minute. În ultimul meci, cel pierdut luni pe El Riazor, cu Girona, scor 1-2, a jucat puţin peste un sfert de oră. Tot de la Deportivo mai vine o veste proastă! Costel Pantilimon, care credea că şi-a găsit în sfârşit locul, a ajuns rezerva unui nigerian în vârstă de 18 ani, Francis Uzoho, semn că Pepe Mel n-a fost mulţumit de portarul transferat în această toamnă de la Watford. Aici drama nu e însă aşa de mare, Pantilimon fiind a doua soluţie la naţională, după Tătăruşanu, care continuă forma bună la Nantes.

„Belgienii” au intrat în dizgraţie

Apoi, „belgienii” ne omoară cu zile! Din coloana vertebrală a echipei naţionale, cei patru jucători din Jupiler League au devenit punctele vulnerabile! Alexandru Chipciu şi Nicuşor Stanciu sunt total în dizgraţia noului antrenor al lui Anderlecht, Hein Vanhaezebrouck, care nu i-a folosit nici măcar un minut în mandatul său şi pare că vrea să scape de ei. Apoi, Răzvan Marin s-a stins şi el la Liege după un start entuziasmant. În primele 11 etape ale actualului sezon, mijlocaşul a prins doar 4 meciuri ca titular pentru Standard, unul mai mult decât Dorin Rotariu, pe care nici conaţionalul său, Mircea Rednic, nu l-a considerat prea util.

Latovlevic e rezervă la Galata

Situaţii instabile au şi Iasmin Latovlevic, folosit foarte rar de Igor Tudor, la Galatasaray, dar şi Cristi Săpunaru, despre care Marius Şumudică vorbeşte tot timpul frumos, dar pe care l-a lăsat 90 de minute pe teren la Kayserispor de doar patru ori în nouă etape. Despre Vlad Chiricheş nu mai are rost să vorbim! El n-a mai fost cu adevărat om de bază la o echipă de club din 2014, când a lăsat Steaua pentru Tottenham, iar Bogdan Lobonţ vine pe loc de fotbalist, dar pentru Contra e mai mult un antrenor cu portarii. În aceste condiţii, e de aşteptat ca greul să-l ducă la aceste meciuri jucătorii din campionatul intern, în frunte cu Budescu, Băluţă, Deac şi Hoban.

Keşeru e cel mai în formă atacant

Claudiu Keşeru a fost tot timpul criticat pentru evoluţiile de la echipa naţională, dar cifrele sale de la Ludogoreţ i-a forţat pe toţi selecţionerii să-l cheme totuşi la lot. Aşa se întâmplă şi acum, înaintea dublei cu Turcia şi Olanda, când atacantul în vârstă de 30 de ani s-a apucat dnitr-o dată să marcheze la foc automat. Ludogoreţ a câştigat luni seara cu 4-0 meciul de campionat jucat în faţa lui Etar, iar românul a marcat trei din cele patru goluri ale echipei sale. Până la acest joc mai marcase de doar patru ori în 13 meciuri.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net