Stranierii lui Rădoi sunt în formă maximă înaintea startului calificărilor pentru Mondiale

Ultima actualizare:

    Valentin Mihăilă are deja două goluri marcate în Serie AFoto: Guliver/ GettyImages
Valentin Mihăilă are deja două goluri marcate în Serie AFoto: Guliver/ GettyImages

Cu 10 zile înaintea meciului cu Macedonia de Nord, primul meci din calificările pentru Campionatul Mondial, o parte dintre elevii lui Mirel Rădoi arată o formă de zile mari.

În Italia, Dennis Man și Valentin Mihăilă au fost pentru prima dată titulari în același meci și, mai mult decât atât, au fost protagoniștii victoriei cu 2-0 obținute în fața celor de la AS Roma. În minutul 9, fostul oltean a deschis scorul din pasa lui Man, iar pe parcursul partidei cei doi s-au numărat printre cei mai buni oameni de pe teren, având alte acțiuni spectaculoase. ”Gazzetta dello Sport” a avut doar motive de laudă pentru compatrioții noștri după meci. ”Pe Tardini, cele două extreme ale galben-albaştrilor, Man şi Mihăilă, au fost de neoprit în mare parte din meci. Sprinturi, tehnică, driblinguri, au atacat mereu spațiile libere. Cei doi români au făcut diferenţa. Românii, la putere! Mihăilă a deschis balul, iar Hernani l-a închis, din penalty”, a scris cel mai important ziar de sport din Italia.

În Rusia, Eric Bicfalvi a fost eroul formației sale, Ural, marcând unicul gol al victoriei cu 1-0 obținute în fața celor de la Rotor Volgograd, succes care a dus echipa pe locul 12 în clasament.

În Cehia, Nicușor Stanciu este cel mai valoros jucător al Slaviei Praga și al primei divizii, iar cele două goluri reușite cu Mlada Boleslav vin să confirme acest lucru. Românul a transformat mai întâi excepțional o lovitură liberă, după care a marcat șutând imparabil în colțul lung după o pătrundere senzațională prin apărarea adversarilor, făcându-l pe antrenorul Slaviei, Jindrich Trpisovsky, să afirme: ”Trebuie să apreciem că un fotbalist cum este Nico Stanciu joacă în Republica Cehă. Este un fotbalist extraordinar pentru standardele noastre”, a spus el după meci.

România va juca contra Macedoniei de Nord la 25 martie, după care va juca împotriva Germaniei, tot acasă, la 28 martie. La 31 martie va juca ultimul meci al perioadei, în Armenia.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net