"Strâmbul" Rednic şi-a pus lumea în cap. Teixeira, ultimul care nu mai vrea să audă de el

Ultima actualizare:

    Tot mai mulţi jucători se declară nemulţumiţi de colaborarea cu tehnicianul lui DinamoFoto: Marian Vilău
Tot mai mulţi jucători se declară nemulţumiţi de colaborarea cu tehnicianul lui DinamoFoto: Marian Vilău

Mircea Rednic e profesional unul dintre cei mai buni antrenori din Liga I şi chiar din generaţia lui, dar caracterul său a lăsat de multe ori de dorit. "Puriul" a dat deseori dovadă de parşivitate şi cinism, lucruri care l-au băgat în conflict cu oamenii din fotbal şi care i-au obţinut porecla de "Strâmbul".

Ultimul din această sarabandă este portughezul Filipe Teixeira, cel pe care l-a dat afară de la Petrolul pentru că n-ar fi vrut să joace cu Steaua într-un meci din campionat. Mijlocaşul spune că i s-a făcut o nedreptate şi a răspuns cu un NU clar posibilităţii de a veni acum la Dinamo.

"Dacă primesc o ofertă de la Dinamo, cu antrenorul ăsta... Niciodată! Am avut o relaţie bună cu Rednic până m-a dat afară şi nu a avut curaj să vină şi să vorbească în faţă cu mine. A făcut-o pe la spate, asta e", a declarat Teixeira. Cazul Teixeira nu e însă decât o verigă dintr-un lung lanţ al conflictelor lui Rednic cu jucătorii săi. Din trecut amintim doar câteva dintre cele mai reprezentative!

Bogdan Lononţ

S-a certat cu Bogdan Lobonţ în celebrul scandal în care Steaua a premiat-o pe Dinamo pentru victoria împotriva CFR-ului, în urma căreia roş-albaştrii au luat titlul. Se pare că atunci, Rednic şi-a tras din prima totală oferită de Gigi Becali o mare parte, iar jucătorilor le-a împărţit în vestiar ce a mai rămas. Portarul a aflat şi i-a urat "Puriului" să-şi ia lumânări de acei bani.

Marius Măldărăşanu şi Lucian Burdujan

Apoi, pe când o antrena pe Rapid, Rednic i-a trimis la echipa a doua pe Marius Măldărăşanu şi pe Lucian Burdujan, doar pentru că aceştia erau oamenii lui Răzvan Lucescu şi ţinuseră ca tehnicianul să nu fie înlocuit cu "Puriul". Burdujan l-a acuzat atunci că Rednic vrea să facă loc pentru jucătorii lui aduşi pe comisioane, iar antrenorul l-a dat în judecată pe atacantul său.

Vali Năstase

Caz aparte a fost şi cel cu Vali Năstase, fostul căpitan al lui Dinamo, despre care Rednic a spus la ani distanţă că a făcut blat cu Lazio, în celebrul play-off pentru Liga Campionilor, în care câinii au fost eliminaţi deşi câştigaseră turul de la Roma. Fostul jucător a dezminţit acuzaţiile şi a spus că Rednic împroaşcă cu noroi pe oricine pentru a-şi ascunde eşecurile sale ca antrenor.

Aljosa Vojnovic

Şi în prezent, Rednic e în conflict cu un jucător de-al său. Aljosa Vojnovic a fost masacrat de "Puriu" în public, iar mijlocaşul croat e decis să plece în iarnă din Ştefan cel Mare, doar ca să nu mai aibă de-a face cu acest antrenor.

Gheorghe Hagi

Nu în ultimul rând, aducem aminte cazul recent în care Rednic s-a luat chiar şi de Gheorghe Hagi, căruia i-a reproşat că-şi vrea tot Viitorul la echipele naţionale. "Regele" a replicat spunând şi el că acum toată lumea ştie de ce Rednic e poreclit "Strâmbul".

Lista duşmanilor lui Rednic poate continua la nesfârşit, dar merită să mai anunţăm doar câteva nume, de această dată de foşti superiori ai săi, cu care s-a războit la cuţite: Dinu Gheorghe, Cristi Borcea, George Copos şi Vasile Turcu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net