Steliştii îşi caută în Liga Campionilor banii pentru titlu

Ultima actualizare:

    Chipciu este cel  mai valoros jucător  al Stelei în  acest sezon Foto: DAVID MUNTEAN
Chipciu este cel mai valoros jucător al Stelei în acest sezon Foto: DAVID MUNTEAN

Alex Chipciu şi colegii săi vor juca play-off-ul Ligii Campionilor cu o presiune suplimentară. Astfel, dacă accesul în grupe va umple conturile roş-albaştrilor, un eventual eşec înseamnă şi pierderea primei pentru cucerirea titlului în Liga I.

Încă de anul trecut, patronul Gigi Becali a găsit o modalitate riscantă de motivare a jucătorilor. „Nu le dau nici o primă pentru câştigarea campionatului. Vor lua 100.000 de euro dacă intră în grupe. Eu plătesc doar performanţa”, afirma latifundiarul înainte de a fi condamnat la închisoare. Sistemul de premiere a fost păstrat şi în acest an, deşi este unul cu două tăişuri. Astfel, dacă vor rata calificarea în dubla din play-off de la finalul lunii august, steliştii vor realiza faptul că au muncit degeaba un an de zile. „Vreau să ajungem în grupele Champions League ca să ne luăm şi noi prima pentru campionat. Altfel rămânem doar cu acele câteva prime pentru victorii”, a spus răspicat Alex Chipciu, omul returului cu Aktobe (2-1), cu un gol şi o pasă decisivă la reuşita lui Stanciu. Bineînţeles, Gigi Becali se bazează pe faptul că îşi va putea plăti jucătorii din încasările consistente, cel puţin 20 de milioane de euro, pe care le va avea clubul din prezenţa la „masa bogaţilor”.

De asemenea, Alex Chipciu a clarificat şi situaţia lui contractuală.

Chipciu: «N-am semnat prelungirea»

„N-am semnat prelungirea. Dacă o făceam, o făceam pe o sumă mai mare decât s-a vehiculat. Oricum, mai am doi ani şi jumătate de contract şi vreau să trăiesc clipa”, a precizat internaţionalul grupării din Ghencea. Dacă Steaua intră în grupele Ligii, Chipciu este unul dintre jucătorii care vor fi declaraţi transferabili, aşa cum a declarat zilele trecute şi antrenorul Costel Gâlcă.

I-a dedicat golul surorii Bianca

Bianca Chipciu
Bianca Chipciu

Chipciu deschis scorul în partida retur cu kazahii Aktobe, după care a sărbătorit cu un mesaj de „La Mulţi Ani!” adresat surorii sale Bianca. „I-am dedicat ei golul pentru că a împlinit 18 ani, dar îl dedic şi fetiţei mele, care e născută pe 9. Am o familie frumoasă. Sunt împlinit ca om şi fotbalist”, a declarat atacantul Stelei. Sora lui Alex e şi ea sportivă la o echipă de handbal junioare.

Trebuie să evite Legia Varşovia

Polonezii de la Legia, suedezii de la Malmö şi danezii de la Aalborg sunt echipele pe care Steaua ar fi bine să le evite la tragerea la sorţi a play-off-ului Ligii Campionilor. Astăzi, de la ora 13.00 (în direct la TVR 1, DigiSport, DolceSport), UEFA va stabili prin tragere la sorţi echipa cu care se va duela Steaua pentru calificarea în grupele Ligii. Roş-albaştrii vor fi cap de serie, astfel că adversara va fi una inferioară valoric. Dintre cele cinci formaţii din urna a doua, Legia Varşovia pare să fie „sperietoarea”. Polonezii care au jucat cu Steaua şi în play-off-ul de anul trecut (campioana României s-a calificat după două egaluri, 1-1 şi 2-2) au trecut în runda precedentă de scoţienii de la Celtic cu 4-1 şi 2-0. Pe lângă Legia, Steaua are motive să se teamă de Malmö (Suedia) şi de Aalborg (Danemarca), alte două echipe din Nord. Scandinavii şi-au depăşit deja condiţia, eliminându-le pe favoritele Sparta Praga, respectiv Dinamo Zagreb. NK Maribor (Slovenia) şi Slovan Bratislava (Slovacia) reprezintă variantele norocoase ale Stelei în drumul spre grupe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net