Steliştii au câştigat prima ediţie a Cupei Ligii. Au făcut show cu Pandurii

Ultima actualizare:

    Echipa lui Costel Gâlcă a câştigat primul trofeu al acestui sezonFoto: Mediafax
Echipa lui Costel Gâlcă a câştigat primul trofeu al acestui sezonFoto: Mediafax

Steaua a câştigat primul trofeul al sezonului, după ce s-a impus lejer, 3-0, în faţa Pandurilor în finala Cupei Ligii.

Golurile echipei lui Costel Gâlcă au fost marcate de Iancu, din penalty, în minutul 3, Alex Chipciu a punctat pentru 2-0, după o fază frumos lucrată de Adi Popa, iar Ţucudean a închis tabela. Pentru Steaua urmează meciul de campionat cu Botoşaniul, decisiv în lupta pentru titlu, dar şi finala Cupei României, contra celor de la “U”Cluj.

  • Primul gol, ofsaid clar. Deşi s-au plâns că în campionat au fost dezavantajaţi de arbitrii, fotbaliştii lui Constantin Gâlcă au avut parte de sprijin din partea lor exact când aveau nevoie, în finala Cupei Ligii. Brigada condusă la centru de Comănescu nu a semnalizat şi sancţionat un ofsaid clar în minutul 2, la faza de la care s-a ajuns la penalty. Momentul a fost destul de complicat şi pentru “fluieraşi”, care au părut debusolaţi. Iniţial, asistentul Grigoriu a semnalizat ofsaid, centralul a fost tentat să fluiere, însă în cele din urmă a lăsat jocul să contiunue şi a dictat penalty, la un fault comis în careu asupra lui Breeveld. Tot de la mijlocaşul de culoare a pornit faza. Acesta a pasat către Chipciu, care se retrăgea spre poarta Stelei. Căpitanul a continuat jocul, deşi era în ofsaid. I-a retrimis lui Breeveld, care a căzut în careu.
  • Gâlcă, la primul trofeu. Victoria Stelei are conotaţie specială şi pentru antrenorul ei, Costel Gâlcă. Tehnicianul din Ghencea se află la primul trofeu câştigat în cariera de antrenor. Înainte să vină la Steaua, fostul internaţional român a antrenat în Spania, la Almeria, echipa a doua a clubului, apoi a semnat un contract cu Federaţia Română de Fotbal şi a  pregătit timp de un an selecţionata U17.
  • Meciul a început cu întârziere. Startul partidei dintre Steaua şi Pandurii a fost amânat câteva minute. Motivul a fost unul strict organizatoric. La obişnui­te­­le verificări ale porţilor îna­­inte de începutul meciului, unul dintre asistenţi a sesizat că plasa uneia dintre poţi era ruptă. A fost nevoie de inter­venţia organizatorilor pen­tru a remedia problema. Ruptura a fost “căptuşită” cu leucoplast, iar meciul a început cu şapte minute întârziere.

Titularii din loja Arenei Naţionale

O parte din titulari au fost menajaţi la acest meci
O parte din titulari au fost menajaţi la acest meci

Costel Gâlcă a avut multe bătăi de cap în alcătuirea echipei pentru finala de aseară. Tehnicianul a avut jucători accidentaţi, dar a dorit să şi odihnească alţii, în vederea meciului de duminică, cu FC Botoşani, decisiv în lupta pentru titlu cu ASA Târgu-Mureş. Astfel, în lojele Arenei Naţionalei au stat mulţi dintre titularii de drept ai Stelei. Au suferit de la distanţă căpitanul Cristi Tănase, portarul Arlauskis, mijlocaşul Andrei Prepeliţă şi fundaşii Varela şi Toşca.

Inedit despre finală

  • Înaintea partidei a fost intonat imnul naţional, “Deşteap­tă-te, române”, de către tenorul Iordache Basalic.În ultimele zece minute ale partidei, Pandurii a evoluat cu un jucător mai puţin, după ce Eric, abia intrat în teren, s-a accidentat şi nu a mai putut evolua.La finalul meciului, cei peste 15.000 de spectatori au fost martorii unui spectacol pirotehnic care a durat minute bune. Apoi a urmat un show de lumini şi lasere.
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net