Steaua a umplut un stadion în 10 meciuri

Ultima actualizare:

    Meciul cu Rosenborg e unul  de referinţă pentru Steaua  doar din punctul de vedere  al numărului de spectatori  prezenţi la meci
Meciul cu Rosenborg e unul de referinţă pentru Steaua doar din punctul de vedere al numărului de spectatori prezenţi la meci

Vremurile în care Steaua evolua pe cea mai modernă arenă a ţării cu 50.000 de fani în tribune au apus. Acum, media de asistenţă la un meci pe teren propriu al campioanei e de 7.000 de suporteri.

Dacă nu erau derby-ul cu Dinamo (0-0) şi manşa tur a play-off-ului Ligii Europa cu Rosenborg (0-3), Steaua s-ar fi aflat într-o situaţie absolut dezastruoasă în ceea ce priveşte încasările din vânzarea de bilete. Întâlnirile menţionate mai sus au strâns peste 20.000 de spectatori pe Arena Naţională, fiind singurele în care echipa lui Mirel Rădoi a simţit cu adevărat susţinere din tribune. În rest, a cam bătut vântul pe la partidele de acasă ale Stelei, care s-a mutat în această stagiune de pe Ghencea pe modernul stadion de 50.000 de locuri. În majoritatea cazurilor, oficialii campioanei au presimţit lipsa de interes în rândul suporterilor şi n-au închiriat decât un singur inel al Arenei Naţionale, preţul plătit fiind astfel unul mai mic (35.000 de euro, faţă de 50.000, cât costă chiria pentru întreg stadionul).

Fanii au părăsit de tot echipa campioană

În sezonul 2015-2016, Steaua a jucat de 10 ori pe teren propriu, strângând în total 71.655 de fani, adică o dată şi jumătate din capacitatea Arenei Naţionale. Lipsa de rezultate, care a culminat cu ruşinoasa eliminare din cupele europene încă din luna august, a făcut ca ultimele două partide ale roş-albaştrilor pe teren propriu să adune pe Arena Naţională doar câteva mii de spectatori. Practic, pentru disputele cu Chiajna şi Voluntari, patronul Gigi Becali a plătit mai mult pe chirie decât a strâns din comercializarea biletelor. Până la finalul anului, un singur meci ar mai putea stârni interesul fanilor Stelei. Este vorba despre derby-ul cu Astra Giurgiu de la 21 noiembrie.

Două meciuri cu tribunele goale

Media de asistenţă la meciurile Stelei din acest sezon a fost trasă în jos de cele două partide pe care campioana României a fost nevoită să le joace cu porţile închise în preliminariile Ligii Campionilor, cu slovacii de la Trencin şi cu sârbii de la Partizan. În aceste cazuri, fiind vorba de cupe europene, Steaua a plătit chiria maximă pe Arena Naţională, de aproximativ 50.000 de euro, astfel că pierderile financiare ale clubului au fost considerabile. Partea bună a numărului mic de suporteri este că ei pot fi ţinuţi mai uşor în frâu.

Cu Chelsea s-au încasat 1,5 milioane €

Recordul de încasări la un singur meci al Stelei a fost stabilit în luna martie 2013, la întâlnirea cu Chelsea din Liga Europa. Atunci, lui Gigi Becali i-au intrat în conturi doar din vânzarea tichetelor de acces cel puţin 1,5 milioane de euro, mai mult decât luase în 2006, când Steaua a primit vizita lui Real Madrid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net