Steaua n-are adversar spre titlu

Ultima actualizare:
Iuliu Mureşan
Iuliu Mureşan

Nu există campionat serios în Europa care să nu aibă măcar două echipe care se bat cu şanse teoretic egale la titlu. Poate doar în Scoţia de după retrogradarea lui Rangers, dar e ceva temporar. Liga I îi calcă însă pe urme, pentru că Steaua n-are cu cine concura.

Astra şi Petrolul au fost considerate la începutul sezonului două echipe maturizate, scăpate de complexul Steaua. Giurgiuvenii îi bătuseră chiar de două ori pe stelişti într-un timp foarte scurt, în finala Cupei şi în Supercupă, iar lupta pentru titlu se anunţa mai acerbă decât în ultimii ani. La cele trei candidate a apărut din Ardeal şi CFR.

Rând pe rând, adversarele roş-albaştrilor s-au dezintegrat. Prima a capotat Petrolul, care după eliminarea din Liga Europa şi câteva sincope în campionat, care au pus 7 puncte între prahoveni şi lider, l-au demis şi pe antrenorul Răzvan Lucescu. Sub conducerea lui Mulţescu lucrurile nu merg mai bine, „Lupii” pierzând două puncte mari etapa trecută, acasă, cu ultima clasată, Oţelul. Astfel, e clar că Petrolul nu poate visa la titlu în acest sezon. Apoi, Astra a venit la rând să-şi dea cu stângul în dreptul. Obosită după parcursul în preliminariile Ligii Europa, giurgiuvenii au început să gafeze în plan intern. Au fost eliminaţi din Cupa României de Mioveni, iar în campionat n-au câştigat şase săptămâni, între 21 septembrie şi 1 noimebrie. Toate acestea au fost completate de câteva umilinţe în grupele Ligii Europa, iar aflaţi departe de titlu, atmosfera la echipă s-a stricat total. Antrenorul Isăilă a fost înlocuit cu Protasov, preşedintele Dinu Gheorghe a demisionat, iar patronul Niculae a declarat ieri că se gândeşte serios ca de anul viitor să nu mai finanţeze echipa, în ciuda investiţiilor făcute în ultimul timp în stadion.

CFR e ultima retrasă din cursă

După ce s-a ales praful şi la Astra, CFR a demonstrat că nici ea nu e mai mult decât un foc de paie. Presingul strâns în care a părut că o ţine pe Steaua, ajutată şi de arbitri, s-a relaxat, şi în conjunctura crizei financiare de la echipă, clujenii au rămas la 5 puncte în spatele Stelei. Neplătiţi din iulie, Rada şi compania au câştigat două din ultimele cinci jocuri din Liga I, iar titlul se vede din nou doar cu binoclul. În aceste condiţii, Steaua rămâne singură în cursa spre titlu, fără să fie deranjată de nimeni şi de nimic.

Mureşan îl ceartă pe Miriuţă: "Nu eşti lider de sindicat!"


    Iuliu Mureşan
Iuliu Mureşan

CFR Cluj a pierdut în Gruia cu FC Braşov cu 2-1, iar finalul partidei a scos la iveală încă o dată eterna dispută dintre fotbalişti şi oamenii care le dau salariile . Tehnicianul Vasile Miriuţă a mai lăsat un avertisment: e posibil ca jucătorii să boicoteze partida următoare – deplasarea cu FC Botoşani. “Dacă nu-i plăteşti, n-ai ce să le ceri! Nu poţi să faci performanţă în condiţiile astea, mai bine pui lacătul. Suntem neplătiţi de 4-5 luni”, a declarat Vasile Miriuţă la Look Tv. Replica conducerii a venit de la preşedintele Iuliu Mureşan, care a comentat pentru “Adevărul” afirmaţiile antrenorului: “Vasile Miriuţă a greşit, o spun clar. El nu e lider de sindicat. El trebuie să fie mobilizator şi să-şi facă treaba. E adevărat că nu poţi face treabă cu salarii neplătite, însă avem promisiuni că săptămâna aceasta se vor rezolva parţial, cu ajutorul sponsorilor”. 

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net