Steaua lui Mirel Rădoi pierde 20.000.000 de euro

Ultima actualizare:

    Steaua va avea o garnitură total schimbată din sezonul viitorFoto: Sportpictures.eu
Steaua va avea o garnitură total schimbată din sezonul viitorFoto: Sportpictures.eu

Mandatul lui Costel Gâlcă la Steaua s-a încheiat duminică seară, după finala Cupei României cu Universitatea Cluj. Noul tehnician, Mirel Rădoi, va găsi în Ghencea un lot mai “ieftin” cu aproximativ 20 de milioane de euro faţă de cel din stagiunea 2014-2015.

De luni, Steaua intră într-o nouă “eră”, sub conducerea unui dirijor cu experienţă zero ca antrenor. Mirel Rădoi se va întoarce din ţările arabe pentru a-l ajuta pe naşul Gigi Becali, misiunea sa anunţându-se din start extrem de complicată. Cu obiectivul de a readuce Steaua în grupele Ligii Campionilor, Rădoi se va lovi de subţirimea unui lot în care piesele grele sunt cu valiza la uşă. Astfel, campioana României se poate despărţi în această vară de nu mai puţin de opt jucători importanţi, care valorează în total 20,5 milioane de euro (conform transfermarkt.de).

În primul rând, să vorbim despre plecările sigure, anunţate inclusiv de oficialii Stelei. Împrumutaţi de la Sevilla, respectiv Trabzonspor, Rusescu şi Bourceanu vor reveni la echipele-mamă şi e greu de crezut că vor mai accepta o altă aventură în Liga I. Apoi, Arlauskis, Prepeliţă şi Latovlevici sunt la final de contract şi îşi caută echipe peste hotare. Dacă portarul lituanian a semnat deja o înţelegere certă cu englezii de la Watford, “Prepe” şi “Lato” se află în negocieri avansate cu grupări din Rusia şi Turcia.

Fără cei cinci menţionaţi mai sus, Steaua va avea nevoie de timp pentru a se reinventa, în ciuda transferurilor pe bandă rulantă promise de Gigi Becali. Mai mult, Mirel Rădoi s-ar putea trezi în orice moment cu alte trei dezertări din lot. Este vorba despre jucătorii cu cea mai bună cotă de piaţă (Chipciu, Varela şi Tănase), toţi trei fiind declaraţi transferabili.

În acest moment, cel mai curtat e fundaşul Varela, pe adresa căruia ar fi venit deja o ofertă tentantă din Spania, de la Malaga. La fel ca în cazul lui Chipciu, Gigi Becali trage însă de bani, sperând că va putea obţine sume uriaşe, pe modelul Vlad Chiricheş şi Florin Gardoş.

De asemenea, după şase ani la Steaua, Cristi Tănase îşi doreşte mai mult ca orice să schimbe aerul, “Dodel” aflându-se de mai mult timp pe lista unor echipe din Orient.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net