Steaua lui Mirel Rădoi are viaţă grea în Europa

Ultima actualizare:

    Adrian Popa şi colegii  săi vor avea o sarcină  dificilă în iulie FOTO: Mediafax
Adrian Popa şi colegii săi vor avea o sarcină dificilă în iulie FOTO: Mediafax

Considerată a fi o echipă norocoasă la tragerile la sorţi ale competiţiilor continentale, Steaua a avut ghinion de această dată. Roş-albaştrii vor începe drumul spre grupele Ligii Campionilor împotriva campioanei Slovaciei, o formaţie care a crescut constant în ultimii ani.

UEFA n-a avut milă de Mirel Rădoi şi i-a rezervat proaspătului antrenor al Stelei o „dublă” de foc la debutul său ca tehnician în cupele europene. În condiţiile în care puteau întâlni campioanele Luxemburgului, Moldovei sau Georgiei, steliştii au dat peste reprezentanta Slovaciei, o ţară cu pretenţii în fotbalul european.

La prima vedere, numele Trencin n-ar trebui să sperie pe nimeni, dar slovacii sunt o nucă tare în această fază incipientă a Ligii Campionilor. 

În primul rând, Steaua are acum un lot subţiat valoric comparativ cu ultimii ani şi ar fi fost ideal să evite adversari de un asemenea nivel încă din turul secund. „M-aş fi bucurat să cădem cu o echipă mai slab cotată, să avem timp să integrăm noii jucători”, a recunoscut Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei. 

Budescu este  liderul Astrei
Budescu este liderul Astrei

Slovacii au parteneriat cu Ajax

Aşadar, cu un antrenor debutant pe bancă, Mirel Rădoi, şi cu fotbalişti care nu formează încă un grup omogen, Steaua riscă serios să părăsească Liga Campionilor încă din turul doi preliminar, fapt echivalent cu părăsirea cupelor europene încă din luna iulie.

Dacă roş-albaştrii par să fie într-o scădere de potenţial, Trencin e într-o continuă creştere. Slovacii au promovat în prima ligă în 2011, peste doi ani au jucat în premieră în Europa (au fost eliminaţi de Astra Giurgiu în turul trei preliminar al Ligii Europa), în 2014 au ieşit vicecampioni în Slovacia, pentru ca în acest an să realizeze eventul campionat – Cupă, depăşind echipe mai cunoscute, ca Zilina sau Slovan Bratislava.

Echipa din Trencin e patronată de un fost fotbalist olandez, Tschen La Ling, prin intermediul căruia s-a realizat şi un parteneriat fructuos cu celebra Ajax Amsterdam.

Astfel, din 2012, „lăncierii” îi ajută constant pe cei de la Trencin, în special cu jucători care nu reuşesc să se integreze la echipa din Amsterdam. De altfel, lotul slovacilor e pigmentat de numeroşi străini, sub comanda antrenorului Martin Sevela fiind doi brazilieni, trei nigerieni, un olandez, un englez, un sârb şi un internaţional din Curaçao.

Click! spune

Steaua va juca primul meci cu Trencin în deplasare, la 14 sau 15 iulie, returul fiind programat pe Arena Naţională la 21 sau 22 iulie.

Astra dă piept cu Inverness

Croitoru e cel mai  experimentat jucător
Croitoru e cel mai experimentat jucător

Trupa lui Şumudică se va confrunta cu scoţienii de la Inverness CT, echipă unde a evoluat şi atacantul Marius Niculae, în turul doi preliminar al Ligii Europa. Partida tur va fi la data de 16 iulie, în deplasare, iar la data de 23 iulie are loc întâlnirea retur, la Giurgiu. Adversarii au terminat sezonul pe locul trei în clasament şi au câştigat Cupa Scoţiei, iar duelurile de pe teren propriu le desfăşoară pe o arenă de 8.000 de locuri. Lotul e cotat la şase milioane de euro şi vedetele sunt căpitanul Foran şi Aaron Doran.

Botoşani va întâlni pe Ţkinvali

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

FC Botoşani va juca împotriva georgienilor de la Ţkinvali în primul tur preliminar al Ligii Europa. Prima manşă va avea loc în România la 2 iulie, iar returul e programat peste o săptămână în Georgia.

Ţkinvali s-a clasat pe locul patru, e debutantă în competiţiile europene, la fel ca trupa moldoveană, şi joacă meciurile de acasă pe un stadion de 2.000 de locuri din Tbilisi. “Se poate ca deplasarea să fie mai scumpă decât încasările, dar cred că la Botoşani vor veni fanii, indiferent de adversară”, a spus finanţatorul Iftime.  Dacă se va califica, Botoşani va evolua contra celor de la Legia Varşovia. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net