Steaua, K.O. pe toate fronturile

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Steaua obişnuise pe toată lumea să se bată de la egal la egal cu forţele Europei, iar la începutul fazei grupelor Ligii Campionilor se spera chiar în primăvara acestei competiţii. Totul s-a dovedit a fi însă un simplu tupeu şi nişte speranţe neîndreptăţite de valoarea echipei.

De aici şi până la situaţia de faţă, trei puncte după cinci jocuri şi eliminarea din cupele europene, n-a fost decât un pas. Practic, Steaua n-a contat în Liga Campionilor şi a părut o echipă atât de mică tocmai în sezonul când ni se părea cea mai mare. Pe lângă puţinele puncte adunate, capitol la care din cele 32 de echipe, doar Austria Viena, Maresille, Viktoria Plzen, Anderlecht şi Sociedad stau mai prost, nici celelalte cifre nu-i avantajează. Sunt în coada campioanelor Europei şi la goluri marcate, doar două, dar şi la primite, nu mai puţin de nouă. În aceste condiţii, returul cu Schalke nu putea ieşi din piesaj.

Doar 0-0 şi un record negativ unic pentru Steaua în noul format al Ligii Campionilor de după 1990: 22 de meciuri consecutive fără victorie. Ultimul lor succes datează de la acel memorabil Dinamo Kiev - Steaua, 1-4, din septembrie 2006, steliştii înregistrând de atunci 15 înfrângeri şi şapte egaluri. Doar ruşii de la Spartak Moscova cunosc acest sentiment, având şi ei acelaşi număr de insuccese în perioada 2000.2006.

Audienţa reprezintă şi ea tot un record negativ, care va atârna de coada Stelei ca o tinichea, pentru multă vreme de acum încolo. Publicul ei de rezultat a dezamăgit şi marţi seara. Faptul că echipa lor era ca şi eliminată din competiţie, coroborat cu frigul şi vremea urâtă de afară a dus la un spectacol dezolant pe Arena Naţională. Din milioanele de stelişti care se bat cu pumnul în piept pe Facebook, doar 10.000 au mai ajuns la stadion.

Acest lucru a însemnat cea mai slabă audienţă la un meci european, pe Arena Naţională, din istoria recentă a roş-albaştrilor. Ca şi când toate acestea n-ar fi fost de ajuns, câţiva jucători importanţi, în frunte cu căpitanul Alexandru Bourceanu, au anunţat că sunt pe picior de plecare de la Steaua în această iarnă sau cel mai târziu la vară. Tătăruşanu, Piovaccari, Tănase sau Gardoş par a-şi juca şi ei în perioada următoare ultimele meciuri în tricoul roş-albastru.

Ghiţă Ciobanul le-a purtat ghinion

Nu doar suporterii simpli au trădat la meciul cu Schalke prin absenţa lor de la stadion, dar şi VIP-urile. Snobii care la partidele trecute de pe Arena Naţională nu ştiau cum să se mai etaleze au stat acasă şi tribuna oficială a fost goală. Situaţia a fost salvată însă de Ghiţă Ciobanul, celebru pentru reclama unei companii de telefonie mobilă în care joacă, care a venit la stadion îmbrăcat ca la stână.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net