Steaua-CFR 1-0! Noroc cu Ţucudean!

george ţucudean

george ţucudean steaua cfr
Ţucudean l-a salvat pe Gâlcă
foto: Răzvan Păsărică
Citeste tot despre: 

Roş-albaştrii au învins cu greu pe CFR, 1-0, într-un meci în care oaspeţii au dominat, iar gazdele au fost părăsite de suporteri.

Gazdele şi ardelenii reprezintă echipele care au cucerit ultimele titluri de campioană, dar duelul  din Ghencea nu le-a onorat. Rezerva Ţucudean a salvat jocul şi scaunul lui Gâlcă, care ieri a împlinit 43 de ani. 

Ratare imensă pentru CFR. În minutul şapte, oaspeţii puteau deschide scorul: Jazvic a pătruns în careu şi a şutat puternic, dar mingea a fost trimisă, pe lângă bară, în afara terenului. Anterior acestei faze, Tade fusese deposedat în apropierea porţii steliste şi ardelenii ar fi putut primi un penalty.

Ţucudean, salvatorul. Atacantul a intrat în joc abia în minutul 60, dar a reuşit să puncteze. A deviat mingea, cu capul, după o centrare din corner. Era minutul 78 şi „vârful” a reuşit să puncteze primul său gol în campionat pentru roş-albaştrii.

Fără suporteri. Deşi sondajele arată că Steaua e cea mai iubită de români, peste 40 la sută simpatizând-o, aseară fanii nu s-au strâns mai mult de 2.000. Singura scuză ar fi că cei din galerie boicotează jocurile din cauza conflictului cu Armata, iar tribuna I e închisă după incidentele de la jocul cu Rapid.

Plasa ruptă. Partida a început cu o întârziere de câteva minute din cauza faptului că plasa porţii lui Arlauskis nu era prinsă în partea de jos. Organizatorii au remediat totuşi repede problema.

Iată echipele:

Steaua: Arlauskis - Papp, Tamaş, Varela, Guilherme - Bourceanu, Neagu (Breeveld '46) - Stanciu (Iancu '46), Chipciu, Tănase - Rusescu (Ţucudean '60). Antrenor: Costel Gâlcă.

CFR : Mincă - Jakolis, Larie, Carp, Camora - Muniru, Deac - Păun, Chanturia (Tiago Lopes '78), Jazvici (Negruţ '83) - Tade. Antrenor: Eugen Trică.

Cartonaşe galbene: Bourceanu '18, Neagu '37, Chipciu '46, Breeveld '64, Papp '66 / Deac '22, Carp '68, Păun '82.

Arbitri: Andrei Chivulete (central) - Mircea Orbuleţ, Sebastian Stoianov (asistenţi) - Adrian Cojocaru, Florin Miron (asistenţi suplimentari) - Vladimir Urzică (rezervă).

Observatori: Eduard Dumitrescu, Mircea Călin.

La partidă au asistat aproximativ 2.000 de spectatori.

Loading...
 
 

Citește și

  • Steaua nu marcase încă în primele două etape din 2015, dar unul dintre cei mai importanţi oameni de gol, Alex Chipciu, n-avea înainte de partida cu Petrolul nicio remuşcare. Mijlocaşul în vârstă de 25 de ani şi-a luat gândul de la fotbal şi a plecat prin magazine împreună cu soţia sa, Andreea şi cu fetiţa lor cea mare, Maria-Medeea.