Steaua are drapel în Hyde Park vis-a-vis de locul unde este expusă Cupa Campionilor

Ultima actualizare:

Vremea s-a încălzit la Londra după ce joi a fost frig, a plouat torențial, în reprize, iar vântul a suflat în rafale. Din acest motiv, în locul unde se desfășoară Festivalul Campionilor UEFA au poposit mult mai mulți oameni ieri decât în ziua precedent. În momentul trecerii mele pe acolo, circa 200 de persoane stăteau la coadă pentru a vedea și a se fotografia cu trofeul care se acordă câștigătoarei Ligii Campionilor la fotbal. Chiar în vecinătatea cupei, pe un catarg era ridicat un steag cu emblema Stelei și cu fotografia care îi prezenta pe Ștefan Iovan, Tudorel Stoica și Helmuth Duckadam coborând din avion, la puțin timp după izbânda de la Sevilla, din 1986.

În zona rezervată festivalului au fost amenajate două terenuri de fotbal cu gazon sintetic pe care s-au desfășurat miuțe, succesiv, jucătorii schimbându-se ca la hochei - atunci când oboseau, ei săreau peste mantinelă, iar alții le luau imedxiat locul. În două corturi uriașe au fost amenajate Muzeul, respective Teatrul Ligii Campionilor, iar în altele, de mai mici dimensiuni, se comercializau produse cu siglele competiției, precum și ale finalistelor Manchester United și Barcelona.

Într-un țarc aparținând unuia dintre sponsorii Ligii Campionilor, un manechin telecomandat "apăra" o poartă apropiată ca dimensiuni de una de handbal în timp ce temerarii încercau să marcheze, ceea ce se întâmpla foarte rar. Într-altul, obiectivul era de a trimite balonul rotund printre ferestrele decupate într-o minge uriașă.

La intrarea în zona din Hyde Park rezervată fotbalului, trei indivizi vindeau fulare care trimiteau la finală, la un preț destul de piperat: două bucăți la 50 de lire... Unii au cumpărat ce-i drept, iar după semnalmente ei păreau a fi iberici. Bișnițarii nu s-au bucurat prea mult de câștigul lor. Apariția poliției i-a pus pe fugă, iar unul a fost reținut, amendat și "deposedat" și de marfa de contrabandă, care, firește, a fost confiscată.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net