Star la Milan, preşedinte în liga a treia

Ultima actualizare:
Fotbaliştii austrieci îl aşteaptă pe  preşedinte să joace fotbal alături de ei
Fotbaliştii austrieci îl aşteaptă pe preşedinte să joace fotbal alături de ei

Din această vară, Keisuke Honda nu se va concentra doar la cariera de jucător la AC Milan. În acelaşi timp, fotbalistul nipon e preşedintele grupării SV Horn, în liga a treia austriacă.

În vârstă de 29 de ani, japonezul Honda ştie ce va face atunci când se va lăsa de fotbal. Recunoscut drept unul dintre cei mai valoroşi jucători asiatici din istorie, mijlocaşul lui AC Milan ocupă cea mai importantă funcţie administrativă la echipa unui orăşel de 6.000 de locuitori din Austria. Cum e posibil? Împreună cu cei doi fraţi ai săi, Hiroyuki şi Youji, Keisuke deţine o companie de management în ţara natală, „Honda Estilo”, care a decis recent să investestească şi în fotbal. Astfel, fraţii Honda au cumpărat 49 la sută din acţiunile echipei SV Horn, planurile de viitor fiind ca această formaţie să promoveze în prima divizie şi apoi să forţeze calificarea în Liga Campionilor.Ca o primă măsură administrativă, Keisuke Honda a fost numit în funcţia de preşedinte în timp ce el se afla în cantonament cu AC Milan. Preţul cu care „Honda Estilo” a intrat în acţionariatul austriecilor a fost de trei milioane de euro. Paradoxal, suma este egală cu salariul anual pe care Keisuke Honda îl încasează la Milano.

Este «diavol» din 2013

Keisuke Honda a venit pentru prima dată în Europa în 2007, la echipa olandeză Venlo, unde a fost remarcat de ŢSKA Moscova. Japonezul a cunoscut consacrarea la echipa din capitala Rusiei, pentru care a evoluat timp de patru ani (2009-2013). La finalul anului 2013, Honda a ajuns la un acord cu italienii de la AC Milan, „diavolii” transferându-l din postura de jucător liber de contract. La naţionala Japoniei, Keisuke Honda are 29 de goluri în 73 de selecţii.

Amatorii din Horn au luat Cupa Austriei


    Fotbaliştii austrieci îl aşteaptă pe  preşedinte să joace fotbal alături de ei
Fotbaliştii austrieci îl aşteaptă pe preşedinte să joace fotbal alături de ei

Deşi noua echipă condusă de Honda e formată din jucători amatori, SV Horn se poate lăuda cu un trofeu major obţinut în fotbalul austriac. Este vorba despre Cupa Austriei 2008, ediţie disputată fără echipele profesioniste din primele două divizii din cauza Europeanului organizat în Austria şi Elveţia în acel an. În finala competiţiei disputate între echipele de amatori, SV Horn a trecut atunci de Feldkirchen cu 3-1.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net