Stanciu, cel mai în formă fotbalist român. A făcut minuni în ultima etapă

Ultima actualizare:

    Stanciu este liderul formației Slavia PragaFOTO: Profimedia
Stanciu este liderul formației Slavia PragaFOTO: Profimedia

Reluat de două săptămâni, campionatul Cehiei are un jucător care strălucește: românul Nicușor Stanciu. În ultima etapă, internaționalul nostru a reușit să marcheze un gol și să dea două pase decisive în victoria cu 5-0 obținută de Slavia Praga în fața celor de la Jablonec, dovedind că este într-o formă excelentă.

Aflat la vârsta deplinei maturități sportive a unui fotbalist, Stanciu (27 de ani) știe că traversează o perioadă favorabilă: ”Cred că sunt într-un moment bun şi nu vorbim doar despre aceste două etape. Tot campionatul făcut până acum şi meciurile din grupele Ligii Campionilor au fost foarte bune”, a declarat românul la Telekom Sport. Evident, atunci când un compatriot trece printr-o perioadă bună, gândurile ne zboară automat către națională. Pentru că ”tricolorii” vor juca, probabil în septembrie – data nu a fost stabilită – în primul baraj de calificare la Europene, contra Islandei. Iar în acest moment Stanciu pare a fi o carte câștigătoare în mâinile selecționerului Mirel Rădoi. De altfel, într-o intervenție telefonică la Telekom Sport, secundul acestuia, Nicolae Dică, mărturisea că speră ca tot mai mulți internaționali să ajungă la forma lui Stanciu până la ora confruntării: ”Ne bucurăm că avem jucători care joacă bine, venind după o perioadă de două luni fără meciuri oficiale, dar e important ca ei să menţină forma până la meciurile echipei naţionale”, a declarat Dică la televiziunea citată. ”Lui Stanciu i-a dat încredere foarte mare antrenorul. Se pune în slujba echipei, coboară în zona mijlocaşilor centrali defensivi. Îşi face treaba și defensiv.  Noi vom încerca la naţională şi cu el şi cu alţii, să-i punem în valoare cât mai bine. Acum avem un Stanciu, un Ianis, un Budescu, un Nistor pe aceeaşi poziţie şi noi trebuie să ne gândim la aceşti jucători, să folosim cât mai mulţi dintre ei. Ianis, aţi văzut, la Rangers joacă în 4-3-3 şi acum joacă undeva în dreapta, dar de acolo intră mult în partea centrală şi are mobilitate pe faza ofensivă”, a mai spus Dică.

În legătură cu acest aspect, Stanciu a spus că s-ar simți foarte bine alături de Ianis Hagi în linia de mijloc a naționalei. ”Cred că suntem doi jucători complet diferiţi, chiar dacă amândurora ne place să dăm pase finale, sau lovituri libere. Ianis poate să joace şi în bandă, eu nu pot. Sigur am putea să fim amândoi pe teren. Sunt convins că dacă ar juca număr 10 şi eu mijlocaş central, i-aş pasa mult între linii, pentru că ştiu cum e să fii în poziţia asta. Eu cred că ne-am înţelege, dar nu depinde doar de noi”, a mai spus Stanciu pentru Telekom Sport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net