Stadionul pe care a crescut Bölöni, la vânzare pe Internet

Ultima actualizare:

    Aceasta e tribuna  stadionului din Târnăveni
Aceasta e tribuna stadionului din Târnăveni

Acum antrenor de succes, Ladislau Bölöni, 62 de ani, a evoluat la Târnăveni în perioada 1967 – 1969. Aici a deprins tainele fotbalului, dar în prezent stadionul a ajuns loc de antrenament pentru nişte juniori care vor fi daţi afară atunci când va sosi noul proprietar. Pe vremuri, Chimica Târnăveni era una dintre echipele puternice din Divizia B, clubul fiind susţinut de combinatul ce producea printre altele carbid.

Cel mai cunoscut fotbalist pe care l-a avut această formaţie e Bölöni, însă au fost şi oameni ca Emil Ştef, fost la CFR, sau Cristi Pustai, cel care a şi antrenat aici, iar acum e pe banca celor de la Botoşani. Din 2002 fabrica s-a închis, în prezent sunt doar ruine, baza sportivă Chimica Târnăveni a ajuns pe mâna unei firme aflate în insolvenţă, iar acum lichidatorul judiciar a scos totul la vânzare. Pe un site de anunţuri se specifică detalii despre amplasament sau suprafaţă, un total de 17.900 metri pătraţi, dar şi preţul: 650.000 de euro, deşi suma iniţială a fost de aproape 885.000 de euro. Bölöni a deplâns postura în care a ajuns arena din Târnăveni, locul ce l-a ajutat să semneze cu ASA şi mai departe cu Steaua.

«Îmi pare foarte rău! Situaţia e gravă»

Bölöni s-a lansat  la Târnăveni
Bölöni s-a lansat la Târnăveni

“Situaţia e gravă, dar problema e de fapt una economică. Combinatul era cel care ţinea totul în viaţă, a dispărut şi a dus la şomaj... A apărut un oraş trist, abandonat, unde tinerii nu-şi văd viitorul şi aşa s-a ajuns şi la dispariţia sportului. Fotbalul este foarte important, dar sunt lucruri mai importante în viaţă. Mă gândesc la toţi oamenii de acolo, de la sistemul de spitalizare la pensionari şi la tinerii care sunt nevoiţi să plece. Situaţia lor e mai gravă decât o minge aruncată, şutată sau centrată. Îmi pare foarte rău”, a spus Boloni în exclusivitate pentru “Click!”.

Click! spune

Chimica Târnăveni este o fostă divizionară secundă. Ea a purtat acest nume din sezonul 1957-1958. Culorile clubului erau alb-negru. În 2006 a ajuns în Liga a IV-a şi acum la club mai există doar grupe de juniori, care activează în campionatul din judeţul Mureş. Stadionul de 6.000 de locuri avea unul dintre cele mai bune gazoane din ţară.

Terenul Chimica  se vinde
Terenul Chimica se vinde

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net