Stadionul londonez Wembley ar putea găzdui toate meciurile din Premier League

Ultima actualizare:

    În 2019, Tottenham Hotspur și-a disputat meciurile din Premier League și Liga Campionilor pe WembleyFoto: Guliver / GettyImages
În 2019, Tottenham Hotspur și-a disputat meciurile din Premier League și Liga Campionilor pe WembleyFoto: Guliver / GettyImages

După ce în Italia s-a discutat despre organizarea ultimelor etape din Serie A la Roma, și în Anglia se vehiculează ideea disputării meciurilor din Premier League pe un singur stadion. În acest sens, Federaţia engleză de fotbal (Football Association) este de acord să pună Stadionul Wembley şi Centrul Naţional de Fotbal St George's Park la dispoziţia Premier League pentru finalizarea ediției 2019/2020.

În toate țările din Europa se caută soluţii pentru reluarea meciurilor de fotbal cu porţile închise, în momentul în care restricţiile de circulație impuse din cauza pandemiei de coronavirus vor fi relaxate. Potrivit ”The Times”, citat de lequipe, pe stadionul Wembley din Londra s-ar putea disputa mai multe meciuri pe zi. Și aceasta pentru a se evita deplasarea pe distanțe mari a fotbaliștilor, oficialilor şi jurnaliştilor. În plus, echipele ar putea locui şi antrena la Centrul Naţional de Fotbal, care dispune de 228 de camere de hotel şi 13 terenuri de pregătire.

În mod normal, stadionul Wembley este folosit de echipa de fotbal a Angliei, dar și pentru meciuri de rugby în 13. Acolo se mai dispută meciuri din Cupa Angliei și Cupa Ligii Engleze. Înainte de a-și finaliza noul stadion, și Tottenham Hotspus a găzduit partidele din Premier League, dar și pe cele din Liga Campionilor Europeni pe Wembley. Pe de altă parte, echipele de fotbal din Premier League vor avea nevoie de o perioadă de pregătire înaintea datei ce va fi stabilită pentru reluarea competiției. Manager al echipei Crystal Palace, Roy Hodgson, vorbește de 3-4 săptămâni de antrenamente. "Nu dorim mijloace artificiale pentru a decide cine câştigă liga, cine intră în Liga Campionilor, cine este retrogradat şi promovat. În mod ideal, jucătorii noştri ar avea nevoie de cel puţin trei sau patru săptămâni pentru a se pregăti pentru primul meci, dar accept că ar putea fi o comprimare a acestui interval de timp. Ceea ce ar putea însemna ca noi să jucăm ultimele nouă meciuri într-un interval de timp mai scurt decât o făceam în mod normal", a spus fostul internațional într-o postare pe site-ul oficial al clubului londonez.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net