Stadioanele și sălile de sport din orașele lumii se transformă în spitale de campanie

sao-paulo-stadion-spital-h_55975505_1.jpg

Pe stadionul ”Pacaembu” din Sao Paulo se ridică un spital de campanie
Pe stadionul ”Pacaembu” din Sao Paulo se ridică un spital de campanie
Foto: EPA-EFE

Numărul tot mai mare de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 a copleșit sistemul medical în țările din Europa de Vest și din SUA. Din acest motiv, pe tot mai multe arene sportive din lume se amplasează, preventiv, spitale de campanie.

În Brazilia, de pildă, țară cu circa 3.000 de cazuri, așa se procedează pe stadioanele ”Maracana” din Rio de Janeiro, ”Pacaembu” din Sao Paulo şi ”Mane Garrincha” din Brasilia. Acestea vor deveni unităţi medicale temporare. Iar dacă autorităţile din Rio de Janeiro nu au precizat nici câte paturi vor fi în complexul în care se află Maracana, nici dacă acestea vor fi pe terenul arenei sau într-un alt loc din baza sportivă, la Sao Paulo s-a montat deja scheletul metalic al corturilor chiar pe gazon. S-a spus, însă, că doar în statul Rio de Janeiro, al doilea cel mai populat al Braziliei, vor fi înfiinţate şase spitale temporare.

Și în Spania, care avea până ieri aproape 65.000 de cazuri, clubul Real Madrid a anunţat că la stadionul ”Santiago Bernabeu” s-a deschis un centru de colectare şi distribuire către autorităţile sanitare a donaţiilor constând în special în echipamente medicale.

De asemenea, în România stadioanele din Tg. Jiu și Giurgiu au fost folosite pentru adăpostirea unor persoane în carantină. Iar pe stadionul Portul din Constanța urmează a se ridica al doilea spital militar de campanie după acela din București.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1