Stadioanele de antrenament pentru Euro 2020 vor fi gata la timp

Ultima actualizare:

    Lucrările de construcție a noului stadion Rapid vor începe de 1 maiFoto: Facebook/CNI
Lucrările de construcție a noului stadion Rapid vor începe de 1 maiFoto: Facebook/CNI

Oficialitățile de la București dau asigurări că arenele din Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf vor fi operaționale înainte de Euro 2020

După o inspecție pe șantierul stadioanelor Steaua și Rapid, vice-prim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi fostul internaţional Gheorghe Popescu, consilier al premierului Viorica Dăncilă, s-au arătat optimiști. Fostul internațional a declarat că majoritatea lucrărilor sunt în grafic: "Bineînţeles că mai sunt şi mici întârzieri, dar Euro 2020 nu înseamnă doar cele trei sau patru stadioane. Înseamnă mult mai multe lucruri la care trebuie să fim foarte atenţi. Are mult mai multe componente de care UEFA se interesează. În fiecare lună avem o întâlnire la nivelul comitetului interministerial. Mai sunt mai bine de 15 luni până la turneul final și eu cred că acest turneu va fi făcut ori bine, ori excepţional. Ghencea era casa noastră în perioada de glorie şi mă încearcă un sentiment de tristeţe că acest loc nu mai există, dar sper ca noul stadion să aducă la fel de multe şi bune rezultate aşa cum am avut noi cu echipa naţională”, a declarat Popescu, care a adăugat că nu ştie când va fi gata Stadionul Dinamo. Un discurs asemănător a rostit și vice-prim-ministrul Vasile-Daniel Suciu: „Ne-am asumat luna mai a anului 2020 ca termen pentru începerea meciurilor de antrenament pe cele două stadioane și ne vom ține de cuvânt. Constructorii ne-au asigurat că se lucrează non-stop, inclusiv noaptea şi în weekenduri, întrucât este foarte important să ne încadrăm în termene şi să ne respectăm angajamentele faţă de UEFA. De aceea, eu voi merge săptămânal pe stadioane pentru a verifica lucrările”.Pe de altă parte, ofertele pentru construirea liniei de cale ferată care va face legătura întra Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă de la Otopeni vor fi deschise la 23 sau 25 martie.La Euro 2020, Arena Naţională din București va găzdui patru meciuri: trei în în Grupa C, în 14, 18 şi 22 iunie, și unul în optimile de finală, în 29 iunie 2020. 

La stadionul Giulești nu se poate lucra noaptea

Un reprezentat al firmei care construieşte arena din Giulești a confirmat că nu va putea fi modificată capacitatea de 14.000 de spectatori: "În maximum o lună se va elibera şi autorizaţia de contrucţie. Pe măsură ce se demolează se va muta şi intalaţia de nocturnă. Stadionul va avea o capacitate de 14.000 de locuri. În parametrii aceştia era destul de greu să mărim capacitatea stadionului. Avem şi clădiri vechi şi extinderea ar fi însemnat întârzieri destul de mari. În jurul datei de 1 mai vom da drumul la lucrările de construcţie propriu zise şi facem tot posibilul să fim la un stadiu similar cu cel de la Steaua. Aici este un pic mai dificil, dar cred că vom putea să recuperăm. Suntem într-o zonă mult mai strânsă, cu clădiri de jur împrejur. Aici nu se poate lucra noaptea, sunt multe blocuri”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net