Speranţa vine din Belgia

Ultima actualizare:

    Alex Chipciu este una  dintre piesele de bază  de la AnderlechtFoto: Gettyimages
Alex Chipciu este una dintre piesele de bază de la AnderlechtFoto: Gettyimages

Mai e o lună până la dubla cu Armenia şi Muntenegru, când doar şase puncte ne mai păstrează şi acele şanse de doi bani la calificarea în Rusia.

Pentru asta avem însă nevoie de tot ce e mai bun şi din străinătate opţiunile sunt puţine! „Belgienii” ne pot însă scoate din încurcătură!Sezonul 2016-2017 din Jupiler League a luat startul vineri cu un derby românesc, Antwerp-ul antrenat de Ladislau Boloni împotriva campionilor în exerciţiu, bruxelezii Chipciu şi Stanciu, terminat 0-0.În Belgia avem însă patru români, toţi anunţaţi de bază le echipele lor. Pe lângă cei doi mijlocaşi ai lui Anderlecht, Dorin Rotariu, la FC Brugge, şi Răzvan Marin, la Standard Liege, vor să treacă şi ei la nivelul următor după un sezon de acomodare cu fotbalul belgian.Ambii trebuie să tragă însă tare pentru că au antrenori noi şi prima impresie contează.

Se aşteaptă mult de la «tricolori»

La Brugge, după pierderea campionatului în faţa lui Anderlecht, a venit croatul Ivan Leko, fost la Saint-Truiden, care l-a înlocuit pe legendarul Michel Preud’homme. Primul test a fost aseară, după închiderea ediţiei, la Lokeren.Marin va avea în schimb onoarea să lucreze cu un nume uriaş, Ricardo Sá Pinto, portughezul fiind numit la valoni după ce sârbul Aleksandar Jankovic n-a reuşit decât un loc 9 în stagiunea precedentă, iar şefii clubului cu 10 titluri în palmares nu mai acceptă asta şi pentru următoarea. Şi ei speră să înceapă bine la Mechelen.Nu în ultimul rând, Mircea Rednic va încerca o nouă minune cu Mouscron, echipă salvată de la retrogradare în ultima etapă a sezonului trecut şi creditată cu prima şansă pentru acest obiectiv şi anul acesta.De altfel, românul, care debutează azi, la Oostende, are şi cele mai mari şanse să fie primul antrenor demis, conform unui sondaj realizat printre fanii belgieni.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net