Spania, o națională de 12 ori mai bine cotată ca România

Ultima actualizare:

    Pușcaș și Ramos vor relua lunis eara duelul ânceput pe Arena NaționalăFOTO: Inquam Photos
Pușcaș și Ramos vor relua lunis eara duelul ânceput pe Arena NaționalăFOTO: Inquam Photos

România are luni seară un amical de lux în Spania. Pe stadionul formației Atletico Madrid, Wanda Metropolitano, ”tricolorii” vor juca doar pentru onoare împotriva fostei campioanei mondiale și europene, șansele de calificare directă la Europene fiind risipite după umilința suferită acasă, contra Suediei, scor 0-2. Din punct de vedere valoric, ibericii par niște extratereștrii față de noi.

Simpla comparație a celor două loturi pe site-ul specializat transfermarkt.com ne face să ne îngrozim când vedem diferența de cotă dintre jucătorii celor două formații. Pe spanioli îi știam buni, dar când vezi cifrele negru pe alb, parcă ți se pune un nod în gât. Concret, valoarea întregului lot convocat de selecționerul Spaniei, Robert Moreno, este de 933,5 milioane de euro. Asta în timp ce valoarea întregului lot al României se ridică la doar 77,4 milioane de euro. Adică ibericii sunt de 12 ori mai bine cotați ca jucătorii noștri!

Mai mult, există doi fotbaliști la spanioli care au o cotă mai mare decât întreg lotul „tricolorilor” la un loc. E vorba de mijlocașul Saul Niguez, legitimat la Atletico Madrid, cotat la 90 de milioane de euro, și de fundașul Rodri, de la Machester City, care e evaluat la 80 de milioane de euro.

La noi, cel mai bine cotat jucător este Răzvan Marin, care acum e estimat la 13,5 milioane de euro, cotă care va scădea însă în ianuarie, după ce se va lua în calcul perioada în care a stat doar pe banca noii sale echipe, Ajax Amsterdam. El este urmat de trei jucători cotați la 6 milioane de euro: George Pușcaș, atacantul lui Reading, Alex Mitriță, vedeta lui New York City și Iani Hagi, actuala rezervă de lux a lui Genk.

Rămâne de văzut dacă băieții antrenați și la acest meci de Cosmin Contra vor demonstra că nu cifrele joacă, ci talentul și ambiția fiecăruia de a demonstra că sunt niște fotbaliști care pot mai mult decât să obțină niște victorii chinuite cu Malta și cu Insulele Feroe. Mai ales că în tribune se vor afla nu doar impresari gata să se lase fascinați de posibilele lor abilități tehnico-tactice și, eventual, să le ofere contractele vieții, dar, lucru mult mai important, 12.000 de români încă mândri de naționala lor. Care este de așteptat că vor face o atmosferă de vis pe stadionul pe care, conform organizatorilor, sunt așteptați în jur de 30.000 de spectatori. Puțin pentru o arenă de 68.500 de locuri, dar acesta este, din păcate, încă un exemplu de cât de jos a ajuns naționala noastră, de nu mai atrage lumea la stadion.

Top 5 jucători Spania

Saul Niguez      90

Rodri    80

Thiago 70

David de Gea   65

Kepa    60

Fabian Ruiz      60

Mikel Oyarzabal     60

Top 5 jucători România

Răzvan Marin  13,5

George Pușcaș       6

Alex Mitriță      6

Ianis Hagi   6

Tudor Băluță    4,5

Notă: Sumele sunt exprimate în milioane de euro

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net