Spania, în criză. Ibericii au ratat un penalty prin Moreno, iar Lewandowski a adus un punct prețios Poloniei

Ultima actualizare:

    Șutul lui Moreno a nimerit stâlpul porții PolonieiFoto: Guliver / GettyImages
Șutul lui Moreno a nimerit stâlpul porții PolonieiFoto: Guliver / GettyImages

Cu toate că au evoluat pe teren propriu, la Sevilla, oamenii lui Luis Enrique n-au izbutit să câștige vreun meci la această ediție a competiției continentale. Iar dacă în partida cu Suedia (0-0) ibericii au trimis 852 pase exacte, contra Poloniei (1-1) ei au avut 661. Degeaba, însă!

Și de parcă n-ar fi fost de ajuns, ibericii au irosit un penalty. Ceea ce nu este, totuși, o surpriză, acesta fiind al 4-lea la rând ratat de ei! E adevărat, mingea șutată de Moreno a lovit stâlpul porții poloneze, iar apoi a fost trimisă pe lângă de Alvaro Morata, care a avut jumătate de poartă goală în față! Ultimul s-a mai scos, cât de cât, marcând golul care a adus Spaniei un punct ce o menține în cursa de calificare în optimile de finală. „Un alt meci în care victoria ne-a scăpat. Acum, ne așteaptă o finală (n.r. – cu Slovacia). Nu știu ce aș putea spune în plus. Am avut ocazii pentru a câștigat, dar așa este fotbalul. Rămân încrezător. Vom face totul pentru a câștiga cu Slovacia”, a spus Morata, care l-a egalat pe David Villa la numărul de goluri (4) înscrise la Euro. „Nu contează că am marcat fiindcă am făcut meci nul. Ceea ce vreau este să câștigăm. Îi mulțumesc lui Luis Enrique pentru încrederea pe care mi-o acordă. Oamenii pot spune ce vor. Trăim într-o țară unde a-ți spune părerea este facil și gratuit”, a concluzionat Morata.Luis Enrique miza pe două succeseNemulțumit după meci a fost și Luis Enrique, care a recunoscut că spera ca Spania să aibă 6 puncte după primele două meciuri. „Toată lumea dorea asta, dar realitatea e alta. În primul meci meritam mai mult. E injust acel egal, dar acesta e fotbalul. În martie, am avut dificultăți în fața unor adversari mult mai slabi decât aceștia de acum. Această presiune apare, în mod normal, de la optimi sau sferturi de finală. Trebuie să câștigăm”, a spus selecționerul, care a adăugat că e greu pentru favorite să înscrie unor echipe care se apără: „E dificil pentru Spania, dar și pentru Franța, Brazilia, Manchester City, Barcelona, Real... Pentru toți”, a concluzionat Enrique.Spania – Polonia 1-1Au marcat: Morata (min. 25), respectiv Lewandowski (min. 54)Spania: Simon - M. Llorente, Laporte, P. Torres, Alba – Koke (Sarabia, 68), Rodri, Pedri - Gerard Moreno (Fabian, 68), Morata (Oyarzabal, 87), Dani Olmo (Torres, 61).Selecţioner: Luis EnriquePolonia: Szczesny - Bereszynski, Glik, Bednarek (Dawidowicz, 85) - Jozwiak, Moder (Linetty, 85), Klich (Kozlowski, 55), Puchacz – Swiderski (Frankowski, 68), Lewandowski, Zielinski.Selecţioner: Paulo SousaArbitru: Daniele Orsato (Italia)

Lovituri de la 11 m ratate la Euro 2020

Malinoviski (Ucraina), în întâlnirea cu Macedonia de Nord (2-1)Alioski (Macedonia de Nord), în partida cu Ucraina (1-2)Hojbjerg (Danemarca), în meciul cu Finlanda (0-1)Bale (Țara Galilor), în meciul cu Turcia (2-0)Moreno (Spania), în partida cu Polonia (1-1)

Penalty-uri transformate

Depay (Țările de Jos), în meciul cu Austria (2-0)Schick (Cehia), în partida cu Croația (1-1)Forsberg (Suedia), în meciul cu Slovacia (1-0)Ronaldo (Portugalia), în confruntarea cu Ungaria (3-0)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net