Spaima Europei sau campionii lumii? Provocare uriaşă pentru naţionala U21

Ultima actualizare:

    Dennis Man şi Băluţă sunt doi dintre jucătorii de la Euro 2019 care vor juca împotriva Ucrainei
Dennis Man şi Băluţă sunt doi dintre jucătorii de la Euro 2019 care vor juca împotriva Ucrainei

Cu mulţi semifinalişti la Euro 2019, naţionala de tineret a României înfruntă joi Ucraina, deţinătoarea titlului mondial la U20

România şi Ucraina au avut o vară perfectă la Under 21, respectiv Under 20, naţionale care au speriat Europa şi lumea. Mâine, la Ploieşti, câţiva dintre eroii celor două echipe se vor afla faţă în faţă.

După un eşec în Danemarca (1-2) în startul preliminariilor Euro 2021, tineretul lui Mirel Rădoi încearcă să obţină primele puncte în grupă contra vecinilor din Ucraina. La prima vedere e un meci abordabil pentru tinerii tricolori, cu atât mai mult cu cât în lot sunt nouă fotbalişti care au impresionat la Europeanul din urmă cu trei luni. E adevărat, doar trei au fost titulari (Paşcanu, Băluţă şi Man), dar şi ceilalţi (Vlad, Boboc, Ciobanu, Olaru şi Petre) au pus umărul la calificarea în careul de aşi la Euro 2019. Ianis Hagi şi Florinel Coman ar fi avut şi ei dreptul să joace azi la U21, dar cei doi au fost chemaţi de Cosmin Contra la naţionala mare.

Aşadar, cu cei precizaţi mai sus, dar şi cu restul de internaţionali din noul val, România înfruntă o altă ,,sperietoare” la nivel de tineret. Asta pentru că Ucraina U21 ne vizitează din postura de proaspătă campioană mondială la categoria de vârstă imediat inferioară (U20), titlu cucerit în mod suprinzător în luna iunie. Evident, o parte dintre laureaţii cu aur au făcut pasul în faţă şi se vor afla în echipa U21 a ucrainenilor. Este vorba despre portarul Kucheruk, fundaşii Popov, Bondar şi Konoplia, mijlocaşii Ţitaişvili şi Ceh, completaţi de atacantul Supriaha. Probabil că toţi se vor afla în primul 11, fapt care va da o încărcătură aparte confruntării dintre România şi Ucraina.

Ucraina nu s-ar fi calificat la Mondialul U20 pe care l-a câştigat fără ,,cadoul” primit de la România în calificări cu un an înainte. Într-un meci decisiv pentru accesul la Euro U19, în martie 2018, tricolorii aveau nevoie de un egal acasă cu Ucraina şi au deschis scorul prin Moruţan cu un sfert de oră înainte de final. Doar că actualul mijlocaş de la FCSB şi-a scos tricoul pentru a sărbători golul şi a fost eliminat după al doilea ,,galben”. Rămasă în inferioritate, echipa noastră a primit două goluri, ultimul în prelungiri, fiind eliminată în mod dramatic în special din cauza gafei lui Moruţan. Din echipele care au evoluat atunci, tot la Ploieşti, îi vom regăsi astăzi pe Vlad, Băluţă, Moruţan, Boboc, Drăguş (de la noi), respectiv pe Kicheruk, Bondar, Ceh şi Supriaha (de la ucraineni).

Clasamentul grupei

1. Finlanda               4p (2m)

2. Ucraina                 3p (2m)

3. Danemarca            3p (1m)

4. Irlanda de Nord      2p (2m)

5. Malta                    1p (2m)

6. România                0p (1m)

*Se califică la Euro 2021 prima clasată şi echipa de pe locul secund cu cel mai bun punctaj din cele 9 grupe. Restul echipelor de pe locul al doilea vor juca în play-off.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net