Sinuzita l-a făcut erou pe Chiricheş în Europa League

Ultima actualizare:

    Vlad Chiricheş este  cel mai sigur fundaş  din lotul Stelei
Vlad Chiricheş este cel mai sigur fundaş din lotul Stelei

Ceea ce nu reuşesc unii atacanţi într-o carieră întreagă, a izbutit fundaşul Vlad Chiricheş într-o clipă de inspiraţie maximă. Golul senzaţional al băcăuanului, „foarfecă” pe spate, are însă o istorie interesantă, fiind născut din suferinţa fizică a stelistului din ultimele zile.

Golul de 1-0 al lui Chiricheş din meciul de Europa League cu Molde îl vom revedea mult timp de-acum înainte, în toate genericele TV. Motivul? Suporterii Stelei nici nu-şi mai aduc aminte de când n-au mai fost răsfăţaţi cu o asemenea execuţie, demnă de marile campionate ale lumii şi de cei mai în vogă fotbalişti ai momentului.

Probabil că întreaga suflare roş-albastră s-a întrebat ce-a fost în mintea lui Chiricheş atunci când a ales să se arunce pe spate, cu ambele picioare în aer. Misterul a fost dezvăluit chiar de către jucătorul care luna viitoare va împlini 23 de ani. „Am o sinuzită care mă chinuie încă de la meciul cu Pandurii şi am avut dureri de cap şi acum.

Antrenorul mi-a zis să evit să lovesc mingea cu capul. Aşa că mi-am încercat norocul cu foarfeca şi uite că mi-a ieşit", a declarat Chiricheş după întâlnirea cu norvegienii. Faza din minutul 30 i-a bulversat şi pe oaspeţii nordici, în frunte cu antrenorul Solskjaer. "Aveam amintiri frumoase din România, am marcat aici din penalty în preliminariile Euro 2004.

Acum începusem bine meciul, iar apărarea funcţiona. Dar a venit un fundaş central şi a dat un gol din foarfecă", a constatat cu amărăciune fosta glorie a lui Manchester United.

Pe lângă latura artistică, golul lui Chiricheş are şi o importanţă statistică, fiind al 350-lea dat de Steaua în competiţiile europene. De asemenea, este prima reuşită a lui Chiricheş în tricoul roş-albastru şi a doua din întreaga sa carieră (prima a fost în 2008, pentru Internaţional Curtea de Argeş, în liga a doua). Ca o curiozitate, între cele două goluri, Chiricheş şi-a mai trecut în alte două rânduri numele pe tabela de scor, dar cu goluri în propria poartă.

E «băiat de casă»

E «băiat de casă»
E «băiat de casă»

Fundaşul în vârstă de 22 de ani i-a dedicat această reuşită logodnicei sale Sabrina Macsim, cu care are o relaţie de mai bine de patru ani, încă de pe vremea când jucătorul îşi făcea junioratul la Sporting Lisabona. Pentru a fi alături de iubitul ei în fiecare moment, Sabrina a părăsit Anglia, acolo unde se stabilise pentru a urma cursurile unei Univeristăţi din Londra, în favoarea Capitalei. Fiind o fană înfocată a sportului rege, Sabrina nu scapă niciun meci al echipei roş-albastre, susţinându-şi iubitul din tribune de fiecare dată. (Andreea Pîslaru)

În trei ani, cota i-a crescut  de 28 de ori

Cota
Cota

În octombrie 2009, când evolua la Internaţional Curtea de Argeş, Chiricheş costa 100.000 de euro, iar în prezent e evaluat la 2.800.000 de euro, conform transfermarkt.de. Cariera lui Chiricheş e pe o pantă ascendentă şi în trei ani valoarea sa a urcat vertiginos, cel mai mare salt fiind de la Pandurii Târgu Jiu la Steaua. La Internaţional era listat la 100.000 de euro, apoi, 300.000, pentru ca transferul la gorjeni să-i aducă un "bonus" de până la 550.000 de euro. Şi aici s-a remarcat, iar cota, în 2011, a depăşit milionul de euro, mai exact 1.200.000 de euro.

Totuşi, transferul la Steaua i-a dublat valoarea şi a ajuns la 2.400.000 de euro pentru ca în prezent să fie de 2.800.000 de euro. Mult prea puţin pentru pretenţiile lui Gigi Becali, care a anunţat:

"După golul marcat, preţul lui Chiricheş a crescut de la 15 la 20 de milioane de euro". Dacă visul lui Becali se va împlini, stelistul va ajunge în topul celor mai scumpi fundaşi centrali din lume. Totuşi, Chiricheş e realist: "Eu rămân un tip modest şi nu vreau să mă gândesc la sumele vehiculate. Dacă cineva vrea să mă cumpere, să vorbească cu domnul Becali. Mie îmi plac campionatele Spaniei şi Italiei".

Click! spune

Sinuzita este o boală inflamatorie ce se manifestă la nivelul mucoasei sinusurilor craniene. Sinusurile sunt cavităţi din grosimea maxilarului şi osului frontal, etmoid sau sfenoid, căptuşite cu o mucoasă ca cea a cavităţii nazale.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net