Sibiul scrie istorie în Cupa României

Ultima actualizare:

    Hermannstadt e la un pas să devină prima echipă din Liga a II-a care joacă o finală de Cupă a României în ultimii 26 de aniFoto: Click!
Hermannstadt e la un pas să devină prima echipă din Liga a II-a care joacă o finală de Cupă a României în ultimii 26 de aniFoto: Click!

Craiova e de aşteptat să se califice uşor în ultimul act al celei mai vechi competiţii fotbalistice din ţară, mai ales că merge la Botoşani la adăpostul unui 5-1 liniştitor. Dramă va fi însă azi în cealaltă semifinală care a scris deja istorie şi care e în faţa unor alte borne de senzaţie.

FC Hermannstadt a detonat bomba în sferturi eliminând-o pe FCSB şi consfinţind a 30-a ediţie care va avea în semifinale o echipă de eşalon inferior, plus a 19-a finală fără echipe din Bucureşti. De-a lungul istoriei în doar 10 cazuri, aceste formaţii au ajuns şi în finala competiţiei, iar trupa lui Alexandru Pelic are şanse mari să devină a 11-a. S-a deplasat doar 56 de kilometri, până la Mediaş, unde joi, de la ora 20:00, are de apărat un fragil, dar dătător de speranţe 1-0 datorită golului lui Rusu, din tur. Dacă va rezista în faţa asaltului brigăzii lui Cristi Pustai, atunci Hermannstadt va juca finala de pe 27 mai, găzduită de Arena Naţională, la 26 de ani după FC Baia Mare. Maramureşenii au reuşit să se califice în această fază în 1982, dar au pierdut cu 3-2 finala jucată în faţa lui Dinamo. Nu trebuie să se întâmple însă la fel şi pentru sibieni, iar precedente positive sunt destule. Patru echipe din Liga a II-a au câştigat până acum Cupa României, Metalul Reşiţa (1954), Arieşul Turda (1961), Chimia Râmnicu Vâlcea (1973) şi Rapid (1975). Şi pentru Medieşeni o finală de Cupă ar fi ceva de vis pentru că ar însemna egalarea celei mai mari performanţe din istoria clubului, adică tot un ultim act de Cupă jucat în 1951 şi pierdut în faţa lui CCA. Chimia Râmnicu-Vâlcea - Constructorul Galaţi, scor 1-1 (3-0 la rejucare), în 1973, a fost singura finală din istoria competiţiei în care nu s-a calificat nicio echipă din prima ligă. Vâlcenii făceau parte din Seria I a Diviziei B, iar Constructorul Galaţi din seria a IV-a a Diviziei C.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net