Și noi avem șenile! „Panzerele” Germaniei, în calea României la Euro

Ultima actualizare:

    Naționala României s-a calificat în semifinale la Euro 2019
Naționala României s-a calificat în semifinale la Euro 2019

Pentru un loc în marea finală la Euro 2019, tricolorii lui Mirel Rădoi întâlnesc o Germanie care n-a mai pierdut un meci de aproape doi ani. Nici România n-a fost mai prejos în această perioadă, cedând doar două partide, ambele amicale.

Calificată în semifinalele Euro 2019 și, implicit, la Jocurile Olimpice de anul viitor, România și-a îndeplinit obiectivul la competiția din Italia și San Marino. Ce va veni de-acum încolo e doar un bonus, în încercarea aparent imposibilă de a aduce pentru țara noastră primul titlu major la nivel de echipe naționale, indiferent de categoria de vârstă. Joi, la Bologna, noua generație de aur a fotbalului românesc are însă în față Germania, o națiune obișnuită să calce totul în picioare în sportul-rege, așa cum o făceau pe vremuri celebrele „panzere”, tancurile de luptă ale nemților. De altfel, actuala națională de tineret a Germaniei se prezintă înaintea duelului cu România cu o serie incredibilă de 16 meciuri fără înfrângere, începută la finalul lui 2017. Ca să înțelegem mai bine cu cine ne batem, să spunem că Germania e deținătoarea la zi a trofeului continental la Under 21, având în lotul de astăzi trei jucători (Ȍztunali, Dahoud și Amiri) care triumfau în urmă cu doi ani sub comanda aceluiași antrenor, Stefan Kuntz.

În aceste condiții, Germania nu poate pleca decât ca mare favorită în confruntarea cu „tancurile” noastre. Totuși, ne putem lega speranțele de faptul că România a avut un parcurs aproape identic cu al Germaniei începând din 2017, atunci când s-a pus în mișcare actuala generație U21. În meciurile oficiale nu ne-a bătut nimeni, tricolorii mici câștigând neînvinși o grupă preliminară cu rivale ca Portugalia și Elveția, pentru ca la Euro să iasă vii din „grupa morții”, cu Franța, Anglia și Croația. Practic, de doi ani încoace, România U21 a pierdut doar două meciuri fără miză, amicalele cu Anglia (1-2) și Spania (0-1), partide jucate însă fără mulți dintre titularii care au făcut senzație la Euro 2019.

România și Germania vor fi dirijate din teren de doi dintre cei mai valoroși jucători de la Euro 2019, ambii purtând tricourile cu numărul 10. Pe de-o parte, mijlocașul Ianis Hagi a punctat de două ori până acum, dar și-a ajutat colegii cu nenumărate alte pase, la fel cum o făcea și Gică Hagi. De partea cealaltă, Luca Waldschmidt e un atacant de clasă, golgheterul la zi de la Euro 2019, cu cinci reușite. În urmă cu un an, Waldschmidt a foct cumpărat de Freiburg de la Hamburg în schimbul a cinci milioane de euro, o sumă depășită deja de Hagi în ceea ce privește cota de piață (românul e evaluat la șase milioane de euro).

ROMÂNIA

Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan – Băluță, Cicâldău – Man, Hagi, Coman – Pușcaș

Selecționer: Mirel Rădoi

GERMANIA

Nübel – Klostermann, Tah, Baumgartl, Uduokhai – Neuhaus, Eggestein, Dahoud - Ȍztunali, Waldschmidt, Richter

Selecționer: Stefan Kuntz

Euro 2019, Semifinale

Joi

România – Germania      19.00, TVR 1

Spania – Franța     22.00, TVR 1

*Finala se va juca duminică, ora 21.45, la Udine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net